www.engineering-suomi.com
HENGSTLER

Hengstler ACURO® AX65 on markkinoiden kompaktein räjähdyssuojattu absoluuttianturi

Hengstlerin uusien ACURO® AX65 -anturien pituus on 70 mm ja läpimitta 59 mm – tyypillisesti puolet tavallisten räjähdyssuojattujen anturien koosta –, joten tilaa säästäviä ratkaisuja etsivät järjestelmien suunnittelijat arvostavat niitä varmasti (kuva 1). Laitteen vaihto ei myöskään vaadi kaapelin vaihtoa, suojakotelon ruuveja on vähemmän ja laitteet voidaan kytkeä rengasverkoksi (vähemmän johdotusta), joten AX65 kiinnostaa asiakkaita, jotka tavoittelevat pienempiä elinkaarikustannuksia (TCO).

Hengstler ACURO® AX65 on markkinoiden kompaktein räjähdyssuojattu absoluuttianturi
Kuva 1: AX65 erottuu kompakteilla mitoillaan

Kansainvälinen räjähdyssuojaussertifiointi (sekä ATEX että IECEx (kaivokset, kaasu, pöly)) sekä monet muut ominaisuudet tekevät AX65:stä ihanteellisen laitteen globaaleille markkinoille, esimerkiksi öljyn- ja kaasunporauslautoille, kaivoksiin ja kemian teollisuuteen. Hengstlerin suunnittelutiimi on lisäksi varmistanut AX65:n sopivuuden ympäristöihin, joissa se altistuu jatkuvasti suolavedelle (kotelo on ruostumatonta laivanrakennusterästä), ja sen iskunkestävyys 2000 m/s2 ja akselin aksiaalinen/radiaalinen kuormitettavuus 300 N tekevät sopivan moni erilaisiin kohteisiin, esimerkiksi emalointilinjojen laitteet, pullotuskoneet, sekoittimet ja siilot.

Kompaktin AX65:n suorituskyvystä ei ole tingitty. Yksikköä on testattu perusteellisesti valittujen asiakkaiden kohteissa, erityisesti paikoissa, joissa anturit eivät ole olleet tarpeeksi kestäviä. Asiakkaiden testeissä tutkittiin sekä offshore- että onshore-öljynporauslaitteistoissa nosturien, vinssien ja muiden materiaalinkäsittelylaitteiden tarkkaa ja luotettavaa pyörimisliikkeen takaisinkytkentää. Anturi toimii luotettavasti jopa -40 °C ympäristön lämpötiloissa.

AX65-anturin kestävyyden puutteita ei raportoitu kolme vuotta kestäneiden kokeiden aikana. Anturissa ei ole levyä (liike tunnistetaan magneettisesti), joten AX65 kestää erityisen hyvin tärinää (200 G) ja iskuja (30 G) AX65 toimii luotettavasti vaativissa olosuhteissa, sillä magneettitekniikkaa käytetään sekä singleturn-mittaukseen että anturin uuteen elektroniseen multiturn-mittaukseen.

Uusi multiturn on täysin riippumaton (ei paristoa) eikä siinä kosketinosia ja hammaspyöriä, joten se ei kulu ja on pitkäikäinen. Pieni elinkaarikustannus (TCO) on AX65:n erityinen ominaisuus. Anturi voidaan paitsi asentaa nopeasti ja helposti, sillä siinä on joustava pikaliitinjärjestelmä, se voidaan myös vaihtaa huollettaessa puuttumatta kaapelointiin. Tämä on merkittävä etu, sillä monilla porauslautoilla käytetään jopa yli 40 m pitkiä kaapeleita. Kaapelit ovat painavia ja hankalia, ja ne on vedettävä kanaviin. Sekä kaapelin että anturi vaihtaminen voi olla erittäin vaativaa ja kallista, ellei niitä voida vaihtaa erikseen.
Hengstler ACURO<sup>®</sup> AX65 on markkinoiden kompaktein räjähdyssuojattu absoluuttianturi
Kuva 2: Liitinkotelon kiinnittämiseen tarvitaan vain kaksi ruuvia

IP66/IP67-koteloidun laitteen toinen huoltoa helpottava innovaatio on liitinkotelon kiinnittäminen vain kahdella ruuvilla (kuva 2). Hengstler tietää, että monia vastaavia antureita varten tarvitaan kuusi tai jopa kahdeksan ruuvia, ja riittämätön korroosiosuojaus vaikeuttaa yksikön irrottamista merkittävästi. AX65:n erikoiskäsitellyt ruuvit suojaavat pölyltä, vedeltä ja korroosiolta. Muita lisäarvoa tuovia suunnitelmainnovaatioita ovat akselin kuormitettavuus, joka vähentää kuormamoduulien tarvetta, sekä mahdollisuus valita SSI- tai CANopen-liitäntä, joka voi säästää kaapelointikustannuksia mahdollistamalla rengasverkkokonfiguraation (kuva 3).
Hengstler ACURO<sup>®</sup> AX65 on markkinoiden kompaktein räjähdyssuojattu absoluuttianturi
Kuva 3: Käyttäjät voivat valita SSI- tai CANopen-liitännän

Siitä riippumatta, kuinka vaativa tai haastava sovellus on, kompakti ja kustannustehokkaan AX65:n turvallisuus ja luotettavuus ovat merkittävä edistysaskel valittaessa, käytettäessä ja huollettaessa räjähdyssuojattuja antureita.

www.hengstler.de


Product Manager:
Thomas Kuner
Uhlandstr. 49
78554 Aldingen
Germany
Phone: +49 7424 89 423
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan