www.engineering-suomi.com
HENGSTLER

Hengstlerin sabotaasinkestävä SPC-laskuri ei tarvitse ulkoisia virtalähteitä

Hengstler halusi kehittää uuden laskurin kaupallisiin kaasun- ja vedenmittaussovelluksiin kaksi tavoitetta mielessään: laitteella pitäisi olla oma virtalähde sähkön saatavuusongelmien ja akkukäyttöisten ratkaisujen pulmien välttämiseksi, ja siitä tehtäisiin sabotaasinkestävä magneeteilla, jotka haittaavat perinteisissä laskureissa käytetyn mekaanisen mittauksen toimintaa. Hengstlerin kehitystyön tuloksena syntyi SPC-laskuri (self-powered counter), joka tuodaan nyt markkinoille kaikkialla maailmassa. Yksinkertainen, innovatiivinen ja kustannustehokas SPC on ATEX-hyväksytty laskuri, jonka iskun- ja tärinänkestävyys on huippuluokkaa.

Hengstlerin sabotaasinkestävä SPC-laskuri ei tarvitse ulkoisia virtalähteitä
Image1.jpeg caption: Hengstlerin uudessa SPC-virtauslaskurissa on oma virtalähde, ja sen peukalointi on estetty.

Kaasun tai nesteen virtausmäärien mittaaminen on olennaista yrityksissä, joiden on laskutustaan varten tiedettävä, paljonko kaasua tai vettä niiden asiakkaat ovat kuluttaneet. Tässä tarvitaan asiantuntevia virtausmittaritoimittajia, ja ne puolestaan turvautuvat tuotteissaan luotettavaan laskuriteknologiaan.

Kaasun tai nesteen virtausmittauksen eri tehtävissä käytettävä perinteinen elektroniikka ja muut piiriratkaisut vaativat toimiakseen kuitenkin virtalähteen. Joissakin käyttökohteissa virransaanti on helppo toteuttaa, mutta se voi olla myös hyvin ongelmallista esimerkiksi syrjäisillä alueilla, joilla on valtavan pitkiä kaasuputkistoja. Tällaisissa paikoissa virransaanti vaatii usein hankalia erikoisjärjestelyjä tai aiheuttaa hyvin suuria kustannuksia. Verkkovirtakäyttöiset sovellukset ovat pulmallisia myös paikoissa, joissa esiintyy paljon sähkökatkoja tai säätelemättömiä jännitysvaihteluita. Paristokäyttöiset laitteetkaan eivät ole ihanteellinen ratkaisu, sillä paristojen käyttöikä on rajallinen ja ne ovat kalliita ja epäluotettavia hankalissa käyttöolosuhteissa. Siinä missä pariston vioittuminen tai poistaminen pysäyttäisi mittarin, SPC-laskuri jatkaa mittaamista.

Näitä seikkoja ajatellen Hengstler kehitti virtausmittarin, joka mittaa kaasun ja nesteen virtausta tarkasti ja tuottaa itse mittaamiseen tarvitsemansa energian. Kompakti, halkaisijaltaan vain 38 mm:n koteloon sijoitettu SPC hyödyntää ensimmäisenä tämän kaltaisena laskurina pulse wire -teknologiaa, jossa liikkuva neste muodostaa sähköimpulsseja synnyttävää liike-energiaa.

Innovatiivinen energiaomavaraisuuden takaava ominaisuus ja sisäinen muisti mahdollistavat myös mittarin vaihtamisen milloin tahansa mittaustietoja menettämättä. Mittausarvo näytetään automaattisesti, kun uusi rekisteri otetaan käyttöön, joten laskutuskatkoja ei tule. Muuta kunnossapitoa ei todennäköisesti tarvitakaan, sillä Hengstlerin SPC-laskurissa on vain yksi liikkuva osa, varsi. Laite on siis lähes kulumaton, mikä alentaa sekä kustannuksia että käyttökatkoja.

Peukaloinnin estämiseksi laitteessa on FRAM-pysyväismuisti ja voimakkaat suojamagneetit, jotka ehkäisevät mittaustietoihin käsiksi pääsemistä. Lisäksi virtausmääriä voi verrata asetetuin välein, ja poikkeamista annetaan hälytys.

Merkittävä etu on, että SPC-laskurit voi konfiguroida asiakkaan tiedonsiirtoprotokollan mukaisesti (esimerkiksi NAMUR, UART, M BUS, I²C tai langaton protokolla). Tuotteen muita hyötyjä ovat ATEX-hyväksyntä, 300 g:n iskunkestävyys, 20 g:n tärinänkestävyys, IP 20 -kotelointi, helppo ja nopea asennettavuus sekä sopivuus kaiken tyyppisille kaasuille ja nesteille.

Hengstlerin uudella SPC-laskurilla voit mitata mitä, missä ja milloin tahansa ilman ulkopuolista virtalähdettä.

Product Manager:
Anne-Kristin Kupferschmid
Uhlandstr. 49
78554 Aldingen
Germany
Phone: +49 7424 89 256
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan