www.engineering-suomi.com
EPLAN

Portaali avautuu AutoCAD- ja ERP-käyttäjille

Ratkaisutoimittaja Eplan laajentaa Eplan Data Portalin mahdollista käyttäjäkuntaa ja vahvistaa entisestään asemaansa digitaalisten laitetietojen maailmanlaajuisena toimittajana. Tähän asti noin 600 000 laitteen tiedot ja yli 1,2 miljoona konfigurointivaihtoehtoa ovat olleet vain Eplanin omien käyttäjien saatavilla. Hannoverin messuilla yritys esittelee nyt laajennuksia Data Portalin tiedostojen tallennusmuotojen valikoimaan. Jatkossa kaikki käyttäjät voivat tallentaa Eplan-alustan tietoja myös .dxf-muotoon. Tämä tuo Eplanin merkittävän AutoCAD-käyttäjäjoukon saataville etenkin Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa, ja Eplan Data Portalissa mukana olevat laitevalmistajat tavoittavat entistä suuremman yleisön. Toinen uusi ominaisuus on se, että ERP-, PDM- ja PLM-käyttäjät voivat ladata alustalta kaupallisia tietoja joko yksittäin tai kokonaisina paketteina. Ominaisuudesta kiinnostuneet voivat rekisteröityä käyttäjiksi maksutta toukokuun puolivälistä lähtien.

Portaali avautuu AutoCAD- ja ERP-käyttäjille

Grafik Data Portal.jpg: Ratkaisutoimittaja Eplan esittelee Hannoverin messuilla laajennuksia Data Portalin tiedostojen tallennusmuotojen valikoimaan. 

Monheim, Saksa, 11.4.2016 - Eplan esittelee Hannoverin messuilla laajennuksia Data Portalin tiedostojen tallennusmuotojen valikoimaan. Uusimman alustaversion julkistamisen myötä toukokuussa 2016 kaikki kiinnostuneet pääsevät käsiksi satojen tuhansien laitteiden tietoihin käyttämättä erillistä Eplan-sovellusta - pelkkä rekisteröityminen portaalin käyttäjäksi riittää. »Lähdemme tavoittelemaan portaaliimme aivan uusia käyttäjäryhmiä: kaupallisia tietoja tarvitsevia ERP-, PDM- ja PLM-käyttäjiä sekä mittavaa AutoCAD-käyttäjien joukkoa», Eplanin toimitusjohtaja Haluk Menderes kertoo. Yritysten resurssisuunnittelua ja tuotetietojen hallintaa varten tuodaan laajamittaisesti saataville osien kaupallisia tietoja osa- ja tyyppinumeroineen ja kuvauksineen. Aiemmin tiedot olivat vain Eplan-sovellusten käyttäjien ulottuvilla. 

Uusimman version myötä kaikki ERP-, PDM- ja PLM-järjestelmien käyttäjät voivat rekisteröityä portaaliin ja saada laadukkaat tiedot käyttöönsä. Tiedot on saatu suoraan yli 120 komponenttivalmistajalta, ja ne ovat ladattavissa maksutta joko yksittäin tai kattavina tietopaketteina. Data Portalissa on kootusti tarjolla eri valmistajien toimittamia tietoja, joten aikaa vievä ja mutkikas varmennettujen tietojen metsästys ei ole enää tarpeen. 

 

Lisäarvoa AutoCAD-käyttäjille 

Uutta on myös se, että kaaviot tulevat saataville myös AutoCADin .dxf-tiedostomuodossa. Uudistus on todella merkittävä, sillä tähän asti sähköteknisiä tietoja ei ole ollut kattavasti käytettävissä, vaan kaaviot on täytynyt piirtää AutoCAD-ympäristössä usein käsin. Pian he voivat täyttää portaalin rekisteröitymislomakkeen ja saada käyttöönsä PLC-logiikkakomponenttien, taajuusmuuttajien, hätäkatkaisinten ja monien muiden laitteiden tiedot. Tämä säästää valtavasti aikaa suunnitteluympäristössä ja tietenkin myös tietojen luomisessa. Laitteet on graafisesti integroitu piirustuksiin, ja seuraavassa vaiheessa suunnittelija voi liittää niihin tarvittavat sähkötekniset tiedot. 

 

Lisää käyttäjiä ja valmistajia 

»Portaalimme avautuu nyt myös sen maailmanlaajuisen käyttäjäjoukon suuntaan, joka ei suoraan käytä ohjelmistojamme. Siihen kuuluvat esimerkiksi monet resurssisuunnittelujärjestelmien käyttäjät», toimitusjohtaja Menderes perustelee yrityksen tekemää strategista päätöstä. »Tuomme ERP-, PDM- ja PLM-järjestelmien käyttäjien ulottuville keskitetyn tietolähteen, johon on koottu valtavasti automaatiotekniikan valmistajien laadukkaita tuotetietoja. .dxf-tiedostomuodon käytön mahdollistaminen on kädenojennus etenkin Pohjois-Amerikan ja Aasian markkinoilla toimivalle suurelle ammattilaisjoukolle, joka voi vastedes hyödyntää sähköteknisiä piirustuksia päivittäisessä suunnittelutyössään.» Kyseisillä alueilla sähköteknistä suunnittelua tehdään usein MCAD-välineillä.

 

Valmistajien kiinnostus kasvussa 

Kansainvälisenä ratkaisutoimittajana Eplan on asettanut tavoitteekseen lisätä portaalin käyttäjien määrää ja saada yhä useampia valmistajia laitetietoineen mukaan alustalle. Valmistajien vakuuttaminen hyödyistä onkin helppoa, sillä jo entisestään merkittävä 100 000 käyttäjän joukko kasvaa uudistuksen myötä huomattavasti. Se tuo valmistajille oivallisen mahdollisuuden tarjota ja esitellä tuotteitaan maailmanlaajuisesti.


Portaali avautuu AutoCAD- ja ERP-käyttäjille

Haluk Menderes.jpg: »Lähdemme tavoittelemaan portaaliimme aivan uusia käyttäjäryhmiä: kaupallisia tietoja tarvitsevia ERP-, PDM- ja PLM-käyttäjiä sekä mittavaa AutoCAD-käyttäjien joukkoa», Eplanin toimitusjohtaja Haluk Menderes kertoo.

 

Hannoverin messut
Halli 6, osasto K16 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan