www.engineering-suomi.com
Steute

Kompakti ja äärimmäisen lujatekoinen

Pakkasolosuhteisiin: Uusi Ex-asentokytkin, jota voidaan käyttää jopa -60 °C lämpötiloissa

Kompakti ja äärimmäisen lujatekoinen
Ne näyttävät "aivan tavallisilta" kompakteilta asentokytkimiltä, joiden vakiomitat ovat DIN EN 50047 -standardin mukaiset. Mutta Steuten Extreme-yritysyksiköltä nyt saatavien kevyiden ja lujatekoisten muovikoteloissa olevien Ex 97 -kytkentälaitteiden rakenteen yksityiskohdat tekevät näistä laitteista ainutlaatuisia.

Kytkimet on testattu ja sertifioitu ATEX- ja IECEx-vaatimusten mukaisesti käytettäviksi kaasutilaluokissa 1 ja 2 sekä pölytilaluokissa 21 ja 22. Niitä voidaan myös käyttää jopa -60 °C lämpötiloissa, mikä on äärimmäisen vaativaa, erityisesti rakenteelle ja kotelon tiivistykselle. Korkean IP66-suojausluokan on esimerkiksi pysyttävä voimassa näinkin alhaisissa lämpötiloissa ja jopa 7 Joulen iskunkestävyystestin aikana.

Lujatekoiset kotelot valmistetaan tästä syystä korkealaatuisesta muovista, jossa käytetään rakenteeltaan osittain tekstiilisiä lasikuituvahvikkeita. Kotelon kannet ovat lisäksi täysin vulkanoidut, mikä takaa sen, että ne pysyvät tiiviinä jopa iskujen aikana. Mäntien tiivistämiseksi Steuten tuotekehittäjät ovat kehittäneet täydentävän tiivistysjärjestelmän, joka muodostuu alhaisiin lämpötiloihin soveltuvasta ulkoisesta tiivistekauluksesta ja sisäisestä teflonisesta tiivisterenkaasta.

Käytettävien tiivistemateriaalien valmistajat ovat luokitelleet ne jopa -95 °C lämpötiloihin ja käytettävien voiteluaineiden jopa -75 °C lämpötiloihin. Laitteessa on näin ollen riittävä "turvallisuusväli" ennen -60 °C lämpötilaa, jolle Ex 97 -kytkimet on sertifioitu. Tämä tarkoittaa sitä, että käyttäjät esim. öljynporauslautoilla ja kaasuteollisuudessa voivat olla varmoja siitä, että uudet asentokytkimet toimivat luotettavasti jopa näissä äärimmäisissä ympäristöissä.

Kattavan toimilaitevalikoimansa (mäntä, rullavivut, kääntövivut, painonapit) ja kompaktien mittojensa ansiosta nopeatoimisina ja hidastoimisina saatavat Ex-normin mukaiset kytkimet ovat hyvin monikäyttöisiä ja ne voidaan helposti integroida valmiiseen rakenteeseen. Niiden suojaeristetty muovimalli myös tekee maadoituksesta ja potentiaalintasauksesta tarpeetonta.

Ainutlaatuisten ominaisuuksiensa (erityisesti valtava lämpötila-alue) ansiosta ne soveltuvat läppien, venttiilien, kansien ja muiden liikkuvien osien asennon seuraamiseen esimerkiksi öljy- ja kaasuteollisuuden tehtaissa (sekä merellä että maalla) sekä laivanrakennuksessa ja satamissa. Muut käyttöalueet sisältävät öljynporauslauttojen käsittelyjärjestelmät sekä nosturin puomien asennon seurannan. Turvallisuussovellukset, esim. huoltoläpät ja seurattavat ovet, ovat myös mahdollisia.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan