www.engineering-suomi.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

Laaja tuotevalikoima lukuisia eri sovelluksia varten Sähköiset räjähdyssuojauslaitteet

Sovellusten moninaisuus räjähdysvaarallisilla alueilla on lähes rajaton. Pepperl+Fuchs tarjoaa optimaaliset ratkaisut lähes kaikkiin vaatimuksiin, koska sen räjähdyssuojattujen komponenttien ja mukautettujen järjestelmien tuotevalikoima on hyvin kattava.

Laaja tuotevalikoima lukuisia eri sovelluksia varten  Sähköiset räjähdyssuojauslaitteet
Kuva 1: Sähköisten räjähdyssuojauslaitteiden tuotevalikoima

Pepperl+Fuchsin sähköiset räjähdyssuojauslaitteet on tarkasti räätälöity täyttämään prosessiautomaation lukuisat vaatimukset. Mannheimissa sijaitseva yritys tarjoaa hyvin joustavan ja laajan tuotevalikoiman, joka alkaa perusliitäntäkoteloista ja kattaa myös ohjausyksiköt ja -asemat aina kompleksisiin ohjausratkaisuihin saakka. Erityyppisten räjähdyssuojausten samoin kuin useiden kotelotyylien käyttö helpottaa tehokkaiden ratkaisujen suunnittelua kaikenlaisiin sovelluksiin ja ympäristöihin. Korkealaatuiset kotelot on saatavana erikokoisina ja eri materiaaleissa. Mukautetut ratkaisut noudattavat kyseisen sovelluksen vaatimuksien mukaisesti räjähdyssuojaustyyppejä "Luontaisesti turvallinen" Ex i, "Lisää turvallisuutta" Ex e, "Liekinkestävä" Ex d sekä "Paineen kestävä" Ex p.

Esimerkiksi Ex e -hyväksytyt liitäntäkotelot ja ohjausasemat voidaan konfiguroida helposti laajasta valikoimasta hyvin yhteensopivia komponentteja. Ei väliä onko kyseessä pieni ohjausyksikkö, jossa on vain yksi ohjattava toiminto, tai monimutkainen ohjausasema, johon on integroitu yli viisikymmentä ohjauselementtiä. Joustavien konfigurointivaihtoehtojen ansiosta valmis laite sopii kyseiseen sovellukseen täydellisesti. Pepperl+Fuchsin vahvat Ex d -kotelot eivät ainoastaan suojaa kompleksisia ohjaus- ja jakelupaneeleita räjähdysvaaralta, vaan ne myös suojaavat asennettuja komponentteja ankaran toimintaympäristön vaikutuksilta. Ammattimessujen esittelypisteessä esitellään kaksi realistista esimerkkiä siitä, miten vailla erityistä Ex-hyväksyntää olevia tunnistusjärjestelmiä voidaan käyttää vaarallisella alueella turvallisesti liekinkestävään koteloon asennettuna.

Jos vakiolaitteet eivät riitä, käytetään tehokasta mukauttamista: eri puolilla maapalloa sijaitsevissa ratkaisukeskuksissa (Solution Engineering Center, SEC) asiantuntijat suunnittelevat ja toteuttavat yksittäisiä ratkaisuja, jotka on räätälöity juuri asiakkaiden vaatimusten mukaisesti. Pepper+Fuchsin Ex de -ohjauspaneelit ovat hyvä esimerkki tästä asiantuntemuksesta. Niissä yhdistyvät liekinkestävä kotelo (Ex d) , joka suojaa sähkökomponentteja, ja yksittäin konfiguroituja liitäntäterminaaleja ja käyttöelementtejä käyttävä Lisää turvallisuutta -luokituksen kytkentätila (Ex e), mikä tekee käyttöönotosta ja ylläpidosta helppoa.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan