www.engineering-suomi.com
BALLUFF

Kompakti kaksisuuntainen muistimoduuli IO-Link-muistimoduuli

Balluff tarjoaa kompaktin, kaksisuuntaisen muistimoduulin, jota voidaan käyttää ahtaissa asennustiloissa. Kompakti muistimoduuli, jolla on IP 67 -suojaus, on kooltaan vain 34 x 16 x 8 mm. Sitä voidaan käyttää muistitallennuslaitteena sellaisissa vaihdettavissa yksiköissä kuten runkotyyppisten työstökeskuksien jyrsintäpäät.

Kompakti kaksisuuntainen muistimoduuli  IO-Link-muistimoduuli
Tämä tarkoittaa, että kokoonpanot voivat kuljettaa mukanaan todellisia käyttötietojaan. Tässä on seuraava etu: kun konetta vaihdetaan, kaikki tiedot kuten käyttöjaksojen määrä, isku- ja tärinäarvot sekä voitelun tai öljynvaihdon intervallit ladataan suoraan.

Moduulin asentamiseen ja parametrisoimiseen tarvittava työ on minimaalinen. Jyrsintäpään ja ohjaimen vakaaseen, virheettömään ja kaksisuuntaiseen tiedonsiirtoon tarvitaan vain yksi tavallinen kaapeli. Kaapeli kytketään jyrsintäpään liitäntään järjestelmärenkaassa. Tiedonsiirto on immuuni häiriöille ja kestää EMC-vaikutuksia. Moduuli voi sisältää yhteensä 14 segmenttiä, jotka ovat kukin 64 tavua.

Koneen operaattorit hyötyvät siitä, että kun jyrsintäpää vaihdetaan koneesta toiseen, kaikki tunniste- ja käyttötiedot kopioidaan ja ladataan automaattisesti jyrsintäpään muistista kaapelia pitkin NC-ohjaimeen. Kun laite tarvitsee huollon tai korjauksen, huoltohenkilökunta voi tietokoneella lukea muistipiiriltä kaikki tiedot ja tarvittaessa päivittää niitä. Tämä antaa tehtaan operaattorille jatkuvat ja avoimet tiedot jyrsintäpään senhetkisestä tilasta.

IO-Link osoittautuu jälleen kerran avainteknologiaksi suuritehoisissa ja tilaa säästävissä Industry 4.0 -ratkaisuissa.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan