www.engineering-suomi.com
British Steel

British Steel ilmoitti päivittävänsä valssilankaliiketoimintansa 50 miljoonan punnan sijoituksella

British Steel ilmoitti tänään suurimmasta yksittäisestä sijoituksesta tuotantotoimintoihinsa kymmeneen vuoteen. Yhtiö suunnittelee päivittävänsä valssilankaliiketoimintansa 50 miljoonalla punnalla (56 miljoonalla eurolla).

British Steel ilmoitti päivittävänsä valssilankaliiketoimintansa 50 miljoonan punnan sijoituksella
Kuvan tiedot: Valssilankaa valmistetaan British Steelin tehtaalla Scunthorpessa

Tämä sijoitus parantaa merkittävästi yrityksen päätoimipaikassa Englannin Scunthorpessa tuotetun valssilangan laatua ja valikoimaa ja antaa yritykselle mahdollisuuden kasvuun sen nykyisillä markkinoilla ja uusien markkinoiden valtaamiseen – niin Ison-Britannian sisällä kuin sen ulkopuolellakin.

Uusi tuotantolaitos antaa mahdollisuuden useampiin kokoihin (aina 28 mm:iin asti) tiukemmin toleranssein sekä parempaan pinnanlaatuun ja parempiin mikrorakenneominaisuuksiin.

Nämä kustannukset tulevat niiden 120 miljoonan punnan päälle, jotka British Steel on jo sitoutunut sijoittamaan pääomahankkeisiin kolmen ensimmäisen liiketoimintavuotensa aikana, ja ne tulevat kahdeksan kuukautta sen jälkeen, kun yhtiö osti FNsteelin, hollantilaisen korkealaatuista valssilankaa valmistavan yrityksen.

Paul Martin, British Steelin varatoimitusjohtaja, sanoi: ”Tämä on merkittävä sijoitus yrityksemme tulevaisuuteen ja tukee haluamme sitoutua tarjoamaan asiakkaillemme erikoislaatuisia teräksiä monipuolisena, ensiluokkaisena valikoimana.

”Tämä ei ainoastaan paranna kykyämme palvella kotimarkkinoita, se antaa meille myös mahdollisuuden parantaa vientikilpailukykyämme ja kiihdyttää British Steelin kasvua yrityksemme strategian mukaisesti.”

Sijoitus tuo tullessaan uuden, nykyaikaisen valssilankalinjan, jonka on suunnitellut Primetals, joka myös asentaa linjan nykyiseen tehtaaseen. Työ on suunniteltu aloitettavaksi tänä kesänä, ja uusi toiminta käynnistyy syksyllä 2019. Uusia laboratorioita on juuri otettu käyttöön, mikä takaa tehtaalle maailmanluokan testausmahdollisuudet.
Nykyinen valssilankaliiketoiminta, joka työllistää 300 henkilöä, jatkuu normaalisti koko asennuksen ajan.

Paul sanoi: ”Tehtaan päivitys varmistaa sen, että British Steelin nimi pysyy edelleen synonyymina laadulle, innovoinnille ja tuotekehitykselle. Valssilankaliiketoimintamme tilauskirja kasvaa kasvamistaan, ja tämä sijoitus antaa meille mahdollisuuden hyödyntää tätä, koska se takaa erityisesti autoteollisuussektorin asiakkaiden vaatimat tiukemmat toleranssit ja parempilaatuiset pinnat.

”Tekemällä tällaisia sijoituksia jatkossakin ja hankkimalla täydentävää osaamista tarjoavia yrityksiä kuten FNsteel pyrimme tulemaan yhä useampien yritysten suosikkitoimittajaksi kaikkialla maailmassa.”

British Steelin valssilankaa käytetään tuhansiin erilaisiin käyttötarkoituksiin kuten ajoneuvorenkaiden tukikudoksen koordilankoihin, vuoteiden jousiin, öljylauttojen kiinnityksiin ja siltakaapeleihin. Sitä käytetään myös paperiliittimissä, muttereissa ja pulteissa, autonjousissa ja samppanjapullojen korkkien varmistuslangoissa.

Richard Sims, British Steelin valssilankaliiketoiminnan toimitusjohtaja, sanoi: ”Valssilangallamme on keskeinen tehtävä: se antaa ihmisille mahdollisuuden elää tavallista arkielämää, ja se ulottuu autosta tai bussista, jolla he menevät töihin, vuoteeseen, jossa he yönsä nukkuvat. Se on yksi kaikkein monipuolisimpia saatavilla olevia tuotteita, joten tämä sijoitus ei tarjoa ainoastaan merkittäviä parannuksia asiakkaillemme vaan sadoille miljoonille loppukäyttäjille.

”Tämä päivä on erittäin merkityksellinen työntekijöillemme, joiden ammattitaito ja sitoutuneisuus asiakastyytyväisyyteen antavat meille mahdollisuuden tehdä sijoitus luottavaisin mielin. Odotamme kaikki mielenkiinnolla uuden linjan avautumista ja kasvua uusille markkinoille, jonka tämä sijoitus mahdollistaa.

British Steel: valssilankaliiketoiminnan avainluvut
-British Steelin Scunthorpen valssilankavalssaamo avattiin 1976
-Se tuottaa vuodessa miljoona tonnia valssilankaa, jonka halkaisija vaihtelee välillä 5,5 – 17,0 mm 0,5 mm:n välein
-Prosesseihin kuuluvat:
-Tyssäys – kiinnikkeiden ja kiinnittimien valmistusta varten (pultit, ruuvit, sokat, niitit, vaarnaruuvir ja raidetangot). Tämä vaatii valssilankaa, jossa muotoiltavuus ja venyvyys yhdistyvät suureen kestävyyteen.
-Automaattiteräs – automaattiteräksiä käytetään autoteollisuus- ja toimistolaitesektoreilla valmistettaessa mitä moninaisimpia tarkkuuskomponentteja. Nämä luokitusvaatimukset täyttävät tuotteet toimivat luotettavasti suurinopeuksisissakin valmistusprosesseissa
-British Steel vie huomattavia määriä valssilankaa ulkomaille, pääasiassa Eurooppaan
-Yrityksellä on suurasiakkaita autoteollisuus- ja langanvetoteollisuudessa.
-Päivitetty tuotantolaitoskin tuottaa miljoona tonnia valssilankaa vuodessa, mutta toleranssit ovat aiempaa tiukemmat ja pinnan laatu parempi.
-Lokakuussa 2017 British Steel hankki omistukseensa Hollannista FNsteel-yrityksen, joka työllistää 300 henkilöä.
-FNsteelin tuotteet täydentävät British Steelin tuotevalikoimaa
-FNsteel, jolla on oma langanvetotuotantolaitoksensa, on arvossapidetty tavarantoimittaja, joka toimittaa tuotteitaan autoteollisuuden piirissä työskentelevälle asiakaskunnalleen Länsi-Eurooppaan ja Isoon-Britanniaan.
-FNsteelin tuotteiden käyttötarkoituksia ovat laakeriteräkset, ketjut ja iskunvaimentimet.

Video: Napsauttamalla tähän voit katsoa videomme, jolta näet, kuinka valssilankaa valmistetaan British Steelin tehtaalla Scunthorpessa. Voit vapaasti linkittää tai upottaa tämän videon verkkosivustollesi.

Median yhteydenotot
British Steel
David Atkin: +44 (0)1724 406898/+44 (0)7919 297936 tai sähköposti This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan