www.engineering-suomi.com
British Steel

BRITISH STEEL JULKAISEE UUDEN VALLANKUMOUKSELLSIEN KISKOTUOTTEEN

British Steel, UK:ssa toimiva huippulaatuisten terästuotteiden valmistaja, on julkaissut uuden vallankumouksellisen kiskotuotteen, joka kestää äärimmäisen syövyttävän ympäristön aiheuttamat haasteet.

BRITISH STEEL JULKAISEE UUDEN VALLANKUMOUKSELLSIEN KISKOTUOTTEEN
Kuvan tiedot: Kiskoja British Steelin tehtaalla Scunthorpessa

Uusi tuote, Zinoco®, on huippulaatuinen pinnoitettu kisko, joka voidaan asentaa sellaisiin ankariin ympäristöihin, joissa korroosion oletetaan olevan pääasiallinen syy kiskojen korvaamiselle tulevaisuudessa, esimerkkinä rannikolla kulkevat rautatiet, kosteat tunnelit, tasoristeykset, mineraalia kuljettavat rautatiet ja suolatasangot.

Zinoco®, jonka nimi muodostuu englannin kielen sanoista "Zinc for no corrosion" (korroosion esto sinkillä), antaa paremman korroosiosuojan kuin mikään nykyisin kaupan oleva kiskoissa käytettävä pinnoiteteknologia.

Yritys on jo solminut sopimuksia UK:ssa, Irlannissa ja Ranskassa.

British Steel -yrityksen kiskosektorin johtaja Richard Bell sanoi, että tuote kehitettiin yrityksen päämajassa Scunthorpessa, ja että laajamittainen testaus on osoittanut, että Zinoco® kestää useissa aggressiivisissa ympäristöissä tyypillisesti viisi kertaa kauemmin kuin tavanomainen käsittelemätön kisko.

Richard sanoi: Tämä on jännittävää aikaa British Steel -yritykselle. Zinoco® on hyvä esimerkki innovaatiokyvystämme ja siitä, miten kehitämme huipputuotteita maailmanlaajuisille markkinoille. Erittäin ammattitaitoiset työntekijämme luovat ja valmistavat huippulaatuista terästä joka päivä ja olemme ylpeitä siitä vastaanotosta, jonka Zinoco® on jo saanut.?

Richard sanoi, että British Steel kehitti sen suorana vastauksena Network Railin vaatimuksille saada kestävämpi korroosiosuojaus. Network Rail halusi pinnoitteen, joka kestäisi tosielämän asennuksissa ja käytössä kohdattavat haasteet.

Hän sanoi: Olemme ymmärtäneet, että useiden asiakkaiden on uusittava kiskot ennenaikaisesti, koska korroosio on eräillä kiskosegmenteillä hyvin nopeaa. Olemme kehittäneet Zinoco®-teräksen siten, että se dramaattisesti viivästyttää korroosion kehittymistä kiskoissa kaikissa erilaisissa rautatieympäristöissä.

Olemme omistautuneita kehittämään innovatiivisia tuotteita, jotka auttavat asiakkaitamme laskemaan rautatieinfrastruktuurin käytön kustannuksia sen koko elinkaaren ajan. Tämä on varmasti jälleen yksi merkittävä tekijä kyseisen tavoitteen saavuttamisessa.?

Network Rail etsi iskunkestävää tuotetta, joka kestäisi pienen mekaanisen vaurion ja käyttäisi uhrimetallia pitkäaikaisen suojauksen saavuttamisessa.

Suojaus vuotovirran aiheuttamalta korroosiolta oli erityisen tärkeää. Testasimme useita eri vaihtoehtoja, ja Zinoco®-tuote antoi kattavimman suojauksen kaikkien määritettyjen vaatimusten suhteen.

Uhrimetallin käyttö on sähkökemiallinen reaktio, jossa anodi uhraa itsensä katodin puolesta. Tämän seurauksena muodostuva elektronivirtaus estää syövyttävän kemiallisen reaktion. Zinoco®-pinnoitetussa kiskossa runsaasti sinkkiä sisältävä pinnoite syöpyy ennen terästä (katodi), ja estää näin terästä syöpymästä. Sinkkioksidi muodostaa vahvan esteen korroosion jatkumiselle, ja tällä tavoin metallin suojaus on varmistettu silloinkin, kun sinkkikerros on hieman vaurioitunut.

British Steel -yrityksen Scunthorpessa sijaitsevalle kisko- ja sektoritehtaalle (SRSM) rakennettu uusi Zinoco®-tehdas ja automatisoidut tilat tarkoittavat sitä, että Zinoco®-kiskot voidaan pinnoittaa tehokkaammin kuin aikaisempi pinnoitettu kiskotuote.

Median kyselyt
British Steel
David Atkin: +44 1724 406898/+44 7919 292936

Bell Pottinger
Tom Cahn: +44 20 3772 2586 / +44 7917 242 078
Clinton Manning: +44 20 3772 2560 / +44 7711 972 662
Henry Lerwill: +44 20 3772 2570 / +44 7894 608 607

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan