www.engineering-suomi.com
NORD Drivesystems

ATEX-direktiiviä noudattavat käyttölaitejärjestelmät: Varmaakin varmemmat

Olipa kyse sitten kemian-, lääke- tai elintarviketeollisuudesta: Palavat kaasut ja pöly aiheuttavat vakavan turvallisuusriskin ihmisille ja koneille. NORD DRIVESYSTEMS on ollut sertifioitu valmistaja jo useiden vuosien ajan, ja vuodesta 2003 lähtien sen tuotevalikoimaan ovat kuuluneet myös ATEX-määräysten mukaiset käyttölaitteet kuten pöly- tai kaasuräjähdyssuojatut moottorit, vaihteet ja elektroninen käyttölaiteteknologia vyöhykkeille 1, 2, 21 ja 22.

ATEX-direktiiviä noudattavat käyttölaitejärjestelmät: Varmaakin varmemmat
NORD_drive_system.jpg: NORD DRIVESYSTEMS toimittaa yksilöllisesti konfiguroituja käyttölaitejärjestelmiä EU-direktiivin 2014/34/EU ja IEC Ex -sertifioinnin mukaisesti räjähdysvaarallisiin ympäristöihin.

NORD DRIVESYSTEMS toimittaa yksilöllisesti konfiguroituja käyttölaitejärjestelmiä EU-direktiivin 2014/34/EU ja IEC Ex -sertifioinnin mukaisesti räjähdysvaarallisiin ympäristöihin. Käyttölaitespesialistilla on useiden vuosien kokemus kaasu- ja pölyräjähdyksiltä suojautumisessa, ja yritys on yli kymmenen vuoden ajan tuottanut tiukimmatkin vaatimukset täyttäviä räjähdyssuojattuja moottoreita. Räjähdyssuojattuja käyttölaitejärjestelmiä voidaan käyttää luokkien 2D ja 3D pölyisissä ympäristöissä (vyöhykkeet 21 ja 22) sekä luokkien 2G ja 3G kaasuympäristöissä (vyöhykkeet 1 ja 1). Saatavilla on myös yhdistetty pöly/kaasuräjähdyssuojaus.

NORD toimittaa SAP-tuetusta modulaarisesta järjestelmästään kulloisenkin käyttötarkoituksen mukaisia käyttölaiteratkaisuja yksilöllisesti konfiguroituina ja varusteltuina. Konfigurointiprosessit täyttävät ISO 9001 -normin vaatimukset. Asiakkaan spesifikaatioiden perusteella NORD tekee yksilölliset laskelmat testaamalla ATEX-määräystenmukaisuuden ja toimittaa myös asianmukaisesti modifioidun tyyppikilven. Tarvittaessa sovelluskohtaiset huoltovälit voidaan merkitä tyyppikilpiin.

Yritys tarjoaa joustavia käyttölaitekonsepteja, jotka voidaan suunnitella taajuusmuuttajakäyttöön sekä IEC- tai NEMA-moottoriasennukseen. Monessa tapauksessa asennus on mahdollista tehdä suoraan vaihteistoyksikköön hyvin tilaa säästävästi. Räjähdyssuojausvyöhykkeestä riippuen mukaan voidaan liittää erilaisia valinnaisvarusteita kuten ulkoinen puhallin, paluusulku, jarru. NORD räjähdyssuojavalikoimaan kuuluu järjestelmiä, jotka sietävät jopa +60 °C ympäröivän ilman lämpötilan ja joita tyypillisesti toimitetaan kaikkialle maailmaan yli 20 kielelle käännetyllä dokumentaatiolla varustettuna.

Tuotannon, tarkastustoiminnan ja tuotteiden laadun säilyttämiseksi NORD DRIVESYSTEMS tekee tiivistä yhteistyötä Saksan kansallisen mittaustekniikan keskuksen (Physikalisch-Technische Bundesanstalt) ja DEKRA EXAM GmbH -sertifiointielimen kanssa. Kaikilla luokan 2 moottoreilla on tyyppitestisertifikaatti. NORDin valmistamia räjähdyssuojattuja käyttölaitteita käytetään lähes kaikilla teollisuudenaloilla moniin eri käyttötarkoituksiin esim. pumpuissa, sekoittimissa tai nostolaitteissa.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan