www.engineering-suomi.com
Westermo Teleindustri AB

DDW-225 käyttö ERTMS Taso 2:n järjestelmässä

Banverket ja Bombardier ovat valinneet WESTERMO DDW-225 –Ethernet-laajentimen varustaessaan Ruotsin rautatien ERHJ Taso 2 osuutta. Se on ensimmäinen Taso 2 –asennus, joka sisältää varustelun, kuten poikittaispuomit. Mitä tulee luotettavuuteen, DDW-225 on edistänyt merkittävien säästöjen syntymistä, kun uutta kuituverkkoa ei tarvitse rakentaa.

DDW-225 käyttö ERTMS Taso 2:n järjestelmässä
Euroopan raideliikenteen hallintajärjestelmä (ERTMS) on suuri toimialahanke, jota kehittävät lukuisat suuret valmistajat läheisessä yhteistyössä Euroopan Unionin, rautatietoimijoiden ja GSM-R –teollisuuden kanssa. ERTMS:n tavoitteena on korvata toisistaan poikkevat kansalliset junien hallinta- ja ohjausjärjestelmät Euroopassa. ERTMS:n käyttöönotto mahdollistaa saumattoman eurooppalaisen rautatiejärjestelmän luomisen ja se lisää Euroopan rautateiden kilpailukykyä.

ERTMS:ssä on kaksi peruskomponenttia: ERTMS, Euroopan junanhallintajärjestelmä, on automaattinen junan suojausjärjestelmä (ATP), joka korvaa olemassa olevat kansalliset ATP-järjestelmät; sekä GSM-R, radiojärjestelmä, joka tuottaa äänen ja tiedon kulkua raiteen ja junan välillä. Se perustuu standardiluontoiseen GSM:ään, joka käyttää taajuuksia, jotka on erityisesti varattu raidesovellukselle tietyillä erikois- ja suojaustoiminnoilla. ERTMS määritellään eri tasoille ja kunkin tason määrittely riippuu siitä, kuinka reitti on varusteltu sekä tavasta, jolla informaatio siirretään junaan.

Ådalsbananissa Ruotsissa, Banverket rakennutti yhdessä Bombardierin kanssa raideosuuden varustettuna ERTMS Taso 2:lla. Ainutlaatuisena sovelluksena se on ensimmäinen Tason 2 -asennus, joka pitää sisällään varustelun, kuten poikittaispuomit. ERTMS Taso 2:n järjestelmässä veturinkuljettaja saa perustiedot raiteesta GSM-R –radioverkostosta. Tämä tieto kuljettajalle lähetetään Banverketin hallintakeskuksesta IP-verkon kautta, joka on yhdistetty kontrolloimaan ja valvomaan rautatiellä liikkuvia laitteita.

Raiteiden suuntainen laitteisto on yhdistetty Banverketin IP-verkkoon käyttämällä jo olemassa olevia kierrettyjä kuparikaapelipareja sekä Westermon DDW-225:sia. DDW-225 käyttää SHDSL-teknologiaa, joka sallii tiedon lähettämisen jopa 5.7. Mbit/s maksiminopeudella lyhyillä välimatkoilla ja alhaisemmalla nopeudella 15 kilometriin saakka. Kuitenkin tässä asennuksessa verkoston sietokyky ja varmuus asetettiin siirtonopeuden edelle. Paras tasapaino etäisyyden ja signaalin häiriöasteen välillä saavutettiin 2.3 Mbit/sek nopeudella 2-7 kilometrin välimatkalla.

Varmennetulle verkkoratkaisuille asetettiin korkeat varmuusvaatimukset, minkä vuoksi Kansallinen raidehallinto loi kaksi yksittäistä verkostoa yhdistettynä kahdennettuun hallintalaitteistoon. Nämä kaksi verkostoa ovat toisistaan täysin erilliset ja yhdistetty kantaverkkoon eri reiteillä. Vaikka yksi verkko vioittuisi, pääsy koko reitille voidaan saavuttaa varmentavan verkon kautta. Lisäksi, DDW-225 tukee lukuisia ominaisuuksia, jotka mahdollistavat konfiguroinnin optimaaliseen hallinnointiin. VLAN, QoS, SNMP, SSH ja laajennettu diagnostiikka olivat osa Raidehallinnon asettamista vaatimuksista.

DDW-225 on kestävä Ethernet-laajennin EN 50121-4-EMC –hyväksyntätason raidepuolen sovelluksissa. Laite on suunniteltu ankariin olosuhteisiin ja se voi toimia laajennetulla lämpötila-alueella (-40ºC - +70ºC). DDW-225:lla on saavutettu merkittäviä kustannussäästöjä, kun uutta kuituverkkoa ei ole tarvinnut rakentaa. DDW-225 on myös tulevaisuuteen suuntautuva, sillä sitä voidaan päivittää tukemaan tulevia verkostostandardeja jos ja kun tarve vaatii.

Laajenna verkkoasi ennalta olemassa olevilla kaapeleilla
Ethernet-laajentimien Wolverine-sarjamme sallii kustannustehokkaat Ethernet-verkot rakennettaviksi pitkille välimatkoille ja korkeilla nopeuksilla. Käytetty SHDSL-teknologia mahdollistaa monien jo olemassa olevien kaapelointien uudelleenkäytön, mikä voi johtaa suuriin taloudellisiin säästöihin. Siirtonopeudet 5.7 Mbit/s saakka lyhyillä etäisyyksillä ja jopa 15 km saakka matalilla nopeuksilla on saavutettu lähemmäs sata vuotta vanhoilla kaapeleilla. Viimeisin lisäys Wolverine-perheeseen on DDW-225, joka käyttää Westermon WeOS –käyttöjärjestelmää. WeOS:ää käytetään jo Redfox-reitityskytkinvalikoimassamme. WeOS:n käyttäminen tarjoaa DDW-225:lle kaiken edistyneen kytkin- ja reititystoimivuuden, jota tukee myös Redfox. Nämä toiminnot sisältävät VLAN-tuen, Layer 3 –vaihdon, Staattisen reitityksen, Palomuuritoiminnot, IGMP-roiminnon, VPN-tuen sekä SNMP 3:n.

Kuvat:
-Sovellus.jpeg: Kaikki kojeet raidepuolella on yhdistetty tukiverkkoon jo olemassa olevilla kuparikaapeleilla sekä DDW-225:llä. Langaton viestintä hallintakeskuksen ja junan välillä tapahtuu GSM-R:llä.
-ERHJ Taso 2_2.jpeg: Veturinkuljettaja Per Johansson saa kaiken tarvittavan tiedon oikealla olevalle näytölle.
-ERHJ Taso 2_3.jpeg: ERHJ Taso 2 –osuus sisältää risteyspuomit.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan