www.engineering-suomi.com
Westermo Teleindustri AB

Westermon kytkimet tarjoavat luotettavia Power-over-Ethernet-verkkoja junansisäisiin rautatiesovelluksiin

EN 50155 -hyväksytyt ja hallitut Power-over-Ethernet-kytkimet tarjoavat erittäin luotettavia viestintäverkkoja

Westermon kytkimet tarjoavat luotettavia Power-over-Ethernet-verkkoja junansisäisiin rautatiesovelluksiin
Westermo esittelee kaksi kompaktia ja kestävää Power-over-Ethernet (PoE) -kytkintä vastatakseen rautateiden liikkuvan kaluston viestintäverkkojen kasvavaan kysyntään. Nämä kytkimet tukevat videota, LCD-näyttöjä ja LAN-tukiasemia. Nämä uudet laitteet vahvistavat entisestään Westermon innovatiivista IP-junakonseptia, joka tarjoaa täydellisen Ethernet-kytkinten ja reitittimien ratkaisun, kun halutaan rakentaa vankka verkkoinfrastruktuuri älykkäiden junien luomisessa.

Viper-112-P8 ja Viper-212-P8-kytkimet, joissa on 12 porttia (8 PoE ja 4 vakiona Ethernet), tukevat IEEE 802.3at `plug-and-play" PoE -viestintästandardia. PoE mahdollistaa sekä virran että tietojen siirtämisen yhdellä monijohtimisella kaapelilla, joka vähentää yleistä johdotusta ja mahdollistaa nopeamman asentamisen. Viper-kytkimet tuottavat jopa 66 W tehon 8 PoE-porttinsa kautta. Viper eristää saapuvan DC-jännitteen siihen liitetyistä laitteista niiden suojelemiseksi virtapiikeiltä. Virranjakelua ohjataan porteista, jotka optimoivat virranjakelun tehokkuuden maksimoimiseksi.

Viper-kytkimet on suunniteltu erityisesti täyttämään kaikki junansisäisen raideliikenteen vaatimukset ja niiden luotettavuus on parempi sekä verkkojen suunnittelu, asentaminen ja ylläpito yksinkertaisempaa. Junansisäiset liikkuvan kaluston sovellukset ovat nykyään eräs vaikeimmista elektroniikkalaitteiden ympäristöistä. Viper-sarja on suunniteltu ja valmistettu ylittämään EN 50155 -standardin vaatimukset junansisäisille rautatiealan elektronisille laitteille. Tähän eivät kuulu pelkästään EMC-vaatimukset vaan myös kestävyys iskuille, tärinälle, äärimmäisille lämpötiloille ja kosteudelle. Kytkimet on myös suunniteltu saavuttamaan korkein keskimääräinen vikaantumisväli (MTBF), jopa 448 000 tuntia (MIL-C217F2) ja se varmistaa näin erittäin pitkäaikaisen ja luotettavan kenttätoiminnan, jota rautatiealalla odotetaan.

Viper-kytkinten WeOS-käyttöjärjestelmä tarjoaa monipuoliset IP-verkkojen standardien sarjan mahdollistaen kestävien ja joustavien verkkojen luomisen. Käyttöjärjestelmä pystyy havaitsemaan junavaunun aseman muutokset, kääntämiset ja lisäykset ja kompensoimaan tällaisia muutoksia verkossa ilman manuaalista lisäkonfiguraatiota. Asentamisen ja ylläpidon helpottamiseksi Viper-kytkimet ja kaikki niihin liitettävät laitteet voidaan konfiguroida identtisillä IP-osoitteilla jokaisessa vaunussa. Tämä yksinkertaistaa yleistä IP-karttaa ja yhtenäistää kokoonpanoa.

Viper-212-P8-kytkin tarjoaa lisäksi reitityskyvyn mahdollistaakseen yhteyden aliverkkoihin ja parannetun yleisen verkon suorituskyvyn. WeOS-käyttöjärjestelmä pystyy myös tasapainottamaan dataliikennettä verkossa säilyttääkseen parhaan mahdollisen suorituskyvyn ja vakauden. Uusien kameroiden tai videon tuoma lisääntynyt liikenne ei näin vaikuta koko verkon vakauteen. Jos jokin linkki tai laite ei toimi, Westermon ainutlaatuinen FRNT-teknologia pystyy konfiguroimaan laajan verkon uudelleen 20 ms aikana.

Viper-kytkimissä on M12-liittimet kotelon sisällä koon pienentämiseksi ja tärinältä suojaamiseksi. Näillä yksiköillä on erittäin vankka rakenne, joka on sinetöity IP65-suojauksella ja armeijan standardien mukainen tärinänkestävyys. Ne ovatkin ihanteellisia olosuhteisiin, joissa mekaaninen stressi, kosteus, kondensaatio, lika tai jatkuva tärinä (kuten moottorin tuottama) voisivat vaikuttaa vakiokytkinten toimintaan. Ainutlaatuinen Gore-Tex ®-kalvo estää veden tiivistymisen, jota normaali yön ja päivän lämpötilavaihtelu aiheuttaa. Viper on myös hyvin pienikokoinen ja erittäin ohut, mikä mahdollistaa asennuksen junavaunujen paneelien ahtaisiin tiloihin.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan