www.engineering-suomi.com
NORD Drivesystems

Kustannusten karsintaa tehokkaiden, energiaa säästävien moottoreiden avulla

NORD DRIVESYSTEMS esitteli SPS 2019 -messuilla Nürnbergissä uuden synkronimoottorin, jonka energiatehokkuus on huomattavasti korkeampi (IE5+). Uusi moottori voidaan toimittaa ilman tuuletinta ja erittäin sileäpintaisena. Vaihdemoottoriin on saatavana optiona erittäin nsd tupH -pintakäsittely. Käyttölaite sopii erinomaisesti varastoautomaatioon sekä hyvää hygieniaa vaativiin kohteisiin.

Kustannusten karsintaa tehokkaiden, energiaa säästävien moottoreiden avulla
Uudet IE5+-synkronimoottorit soveltuvat vatrastoautomaatioon ja hyvää hygieniaa vaativiin sovelluksiin järjestelmäratkaisuna NORD DRIVESYSTEMSin vaihteiden ja taajuusmuuttajien kanssa.

Tämän energiatehokkaan uusimman sukupolven kestomagneettitahtimoottorin häviöt ovat huomattavasti pienemmät kuin nykyisen IE4-sarjan. Tuulettamaton sileäpintainen moottori saavuttaa korkean hyötysuhteensa, joka on ajoittain huomattavasti hyötysuhdeluokan IE5 yläpuolella, laajalla vääntömomenttialueella – ja soveltuu optimaalisesti käyttöön osittaisella kuormitusalueella. Kompaktin IE5+-moottorin tehotiheys on suuri ja se voidaan asentaa pieneen tilaan. Aluksi markkinoille tuodaan koko, jonka tehoalue on 0,25–1,1 kW, jatkuva vääntömomentti 1,6–4,8 Nm ja nopeus 0–2 100 kierr./min. Moottori voidaan asentaa suoraan NEMA- tai IEC-standardin mukaisesti. Moottorikonseptia laajennetaan vähitellen uusiin kokoihin ja tehoihin. Helpon puhdistettavuutensa, korroosionkestävyytensä ja washdown-ominaisuutensa ansiosta se sopii erinomaisesti hyvää hygieniaa vaativiin vaativiin ympäristöihin. Valinnaisena saatavilla ovat nsd tupH -pintakäsittely ja IP69K-suojausluokka sekä integroitu sähkömekaaninen jarru. Integroitu anturi kuuluu vakiovarustukseen. Uusi IE5+-moottori voidaan yhdistää NORD-vaihteisiin ja käyttölaite-elektroniikkaan modulaarisena järjestelmänä. Sitä saa vuoden 2020 toisesta neljänneksestä lähtien.

Korroosiosuojaus pintakäsittelyllä
NORDin tarjoama nsd tupH -pintakäsittely on erinomainen korroosiosuoja washdown-optimoiduille alumiinirunkoisille vaihteille, sileäpintaisille moottoreille, taajuusmuuttajille ja moottorikäynnistimille. Käyttölaitteet on helppo puhdistaa, ja ne kestävät hyvin happoja ja emäksiä. On jopa mahdollista käyttää painepesureita tai syövyttäviä aineita. Tuulettimettomat sileäpintaiset moottorit eivät levitä mikrobeja ja ovat käyntiääneltään hiljaisia.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan