www.engineering-suomi.com
ISaGRAF

ISaGRAF julkaisee ISaGRAF-version 6.1, joka sisältää uuden työalustan ja C5-laiteohjelmiston

Johtava automaatio-ohjelmistoteknologiapartneri ISaGRAF on julkaissut ISaGRAF-version 6.1. ISaGRAF on alan johtava laiteohjelmisto, joka on yhteensopiva standardien IEC 61131-3 ja IEC 61499 kanssa ja toimii työalustana teollisten automaatiotuotteiden rakentamisessa. ISaGRAF 6.1 on merkittävä uutuus, joka sisältää uuden työalustan ja uuden 5.3-version C5-laiteohjelmistosta. Pohjana on suorituskykyinen Microsoft® Visual Studio® 2010, ja se tarjoaa nyt nopeamman toiminnan, uuden, parannetun käyttöliittymän ja paremmat telakointi- ja pakkaustoiminnot.

ISaGRAF julkaisee ISaGRAF-version 6.1, joka sisältää uuden työalustan ja C5-laiteohjelmiston
ISaGRAF 6.1 sisältää liitännäiset uusia ominaisuuksia varten sekä liitännäiset joitakin sellaisia ominaisuuksia varten, jotka tekivät palkitusta ISaGRAF 5:stä niin suositun asiakkaiden keskuudessa ympäri maailman. ISaGRAF 6.1:n työalustaan otettuihin uusiin ominaisuuksiin kuuluu IEC 61499 editorin lisäys. Muita saatavilla olevia editoreja ovat LD, FBD, ST, SFC ja SAMA.

Toinen merkittävä tässä uudessa julkaisussa käytettävissä oleva ominaisuus on Version Source Control, jonka avulla useat käyttäjät voivat työstää samoja elementtejä (esim. laitteet, voimavarat, POU) suorittamalla sisään/ulos kirjoittautumisen. Se mahdollistaa myös sen, että käyttäjät voivat hallinnoida useita projektin versioita, ottaa varmuuskopioita ja palauttaa täydelleen projekteja tai joitakin projektien elementtejä ja vertailla eri versioiden tiedostoja keskenään.

Muita ISaGRAF 6.1:n uusia ominaisuuksia ovat käyttäjäkatkaisut, virheenylitys, riippuvuuspuu, ryhmäkokoelma, muuttujien lukitusvalvonta ja ohjainstatus.

Koska erityyppiset sovellukset vaativat erityyppistä katkaisua (esim. aika, pulssi, I/0...), ISaGRAFin katkaisuille on olemassa työkalusarja, jonka avulla laitteen alkuperäiset valmistajat voivat määritellä ja suunnitella katkaisun ISaGRAF-sovellukseen. Siihen kuuluu myös liitännäinen, jonka avulla loppukäyttäjä voi konfiguroida ja ohjelmoida katkaisut.

Virheenylitys on varatoimintotapa, jossa sekundaarinen ohjausjärjestelmä huolehtii ohjausjärjestelmän toiminnoista, kun primaarijärjestelmä ei ole käytettävissä laitteisto-ongelman tai suunnitellun käyttötauon tähden. Tarkoituksena on muuttaa ohjausjärjestelmät paremmin vikoja sietäviksi. ISaGRAF 6.1 virheenylityksen ansiosta käyttäjä voi muuttaa ohjausta koskevia päätöksiä ja olosuhteita, joissa ohjain saavuttaa tai menettää toimintakykynsä.

Riippuvuuspuuliitännäinen tarjoaa käyttäjälle täydellisen katsauksen kaikista elementeistä yhdessä sovelluksessa, jolloin käyttäjät voivat nähdä kunkin tekijän osalta kaikki riippuvuussuhteet sekä ylös- että alaspäin.

Ryhmäkokoelma on käyttöliittymän parannus, jonka avulla käyttäjät voivat vetää ja pudottaa minkä tahansa toiminnon tai toimintoryhmän ohjelmaan sen sijaan, että valinta suoritettaisiin ryhmän valitsimesta. Toiminnot ja toimintoryhmät kuuluvat valitun projektin, laitteen tai lähteen yhteyteen, ne on ryhmitelty käytön tai kategorian mukaan ja käyttäjät voivat hakea niitä myös ryhmän nimen mukaan.

Muuttujien lukitusvalvonta esittää luettelon kaikista lukituista muuttujista.

Ohjainstatusominaisuus antaa käyttäjille keskeisimmät tiedot ohjaimesta, mukaan lukien käytössä oleva projektin versio, sekä jakson keston ja lukittujen muuttujien määrän.

Uudessa C5-laiteohjelmiston 5.3-versiossa on useita uusia mallinteita, mukaan lukien Microsoft Windows ja Linux-mallinteet uusia käyttäjäkatkaisuja ja virheenylitysominaisuuksia varten. Muihin uusiin ominaisuuksiin kuuluvat SFC-prioriteetit simultaanista siirtymistä varten OR-eron tapauksessa.

ISaGRAF 6.1 sisältää edelleen ilmaisen version, johon kuuluu ilmainen ISaGRAF-laiteohjelmisto, joka toimii käyttöjärjestelmissä XP Embedded, 32- ja 64-bittinen Windows XP®, Windows Vista® ja Windows 7®, ja täysin toimiva versio ISaGRAF 6 -alustasta, jonka avulla ohjelmoijat voivat luoda täydellisiä sovelluksia. Ilmainen ISaGRAF-laiteohjelmisto sisältää sekä Modbus TCP -asiakasohjelman että Modbus TCP -palvelimen.

ISaGRAF v6.1
ISaGRAF 6.1:n työalusta on modulaarinen ja joustava ympäristö, jossa käyttäjät voivat lisätä tai poistaa komponentteja. Kaikki alustan komponentit on kehitetty ja ne toimivat käyttäen ISaGRAFin uutta Microsoft®.NET Framework -perusteista teknologiaa, jota kutsutaan nimellä Automation Collaborative Platform (ACP). ISaGRAF ACP mahdollistaa erilaisten liitännäisten lisäämisen ja poistamisen, jolloin voidaan vastata automaatiotuotteiden erityisvaatimuksiin.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan