www.engineering-suomi.com
Steute

Langatonta turvallisuutta

"Langatonta turvallisuutta" jalkaohjaimille ja ohjauslaitteille

Langatonta turvallisuutta

Särmäyskoneiden sekä muiden muotoilu- ja taivutuskoneiden kohdalla jalkaohjain on kaikkein tärkein ihmisen ja koneen välinen käyttöliittymä. Sitä käytetään hyvin usein (jopa kaksi miljoonaa kytkentäsykliä on realistinen lukumäärä tehtaissa, jotka toimivat ympäri vuorokauden kolmessa vuorossa) ja sillä on erittäin tärkeä turvallisuustehtävä, koska operaattorit eivät käytä sitä ainoastaan puristimen liikkeen käynnistämiseen vaan myös liikkeen pysäyttämiseen.

steute on GF/GFS-sarjansa myötä kehittänyt kolmivaiheisen jalalla käytettävän turvakytkimen juuri tähän tehtävään. Tämä kytkin on erittäin stabiili ja sen poljinosa on korkeudeltaan matala. Tämän ansiosta sen käyttö on ergonomisesti mukavaa eikä sen käyttö väsytä. Tämä on erityisen tärkeää käytettäessä sallintakytkintä, koska poljinta on pidettävä keskiasennossa pidemmän aikaa.

steute esittelee SPS 2019 -messuilla yrityksen uusimman sukupolven langattomat jalalla käytettävät turvaohjaimet. Nämä kaikki eliminoivat tarpeen kaapeliyhteydelle särmäyskoneeseen. Laitteen viestivät sen sijaan käyttäen luonnostaan turvallista langatonta sWave 2.4 GHz-safe® -protokollaa, jonka steute on kehittänyt tätä tarkoitusta varten. Protokolla mahdollistaa taatun ja stabiilin alle 100 ms vasteajan riippumatta muista samaa taajuuskaistaa käyttävistä aktiivisista langattomista laitteista. steuten langaton sWave.safe®-teknologia tarjoaa robustin ja turvallisen langattoman yhteyden (saatavuuden) nopeilla ja taatuilla vasteajoilla. Tämä protokolla tarjoaa myös alhaisen virrankulutuksen, nopean yhteydenmuodostuksen ja pitkän akkukeston.

Kaapeliton signaalin siirto tarjoaa operaattoreille kaikissa tilanteissa suuremman liikevapauden ja optimaalisen ergonomisen mukavuuden. Kaapelit eivät myöskään kulu, mikä tekee jalkakytkinten saatavuudesta paremman.

Jalalla käytettävässä langattomassa turvakytkimessä voi olla jopa kolme poljinta suoritustason e (EN ISO 13849-1) ja SIL 3 (IEC 61508) mukaisissa sovelluksissa. Muotoilukoneiden johtavat valmistajat tarjoavat jo näitä ohjaimia asiakkailleen – joko sarjaan kuluvana komponenttina tai usein valittuna vaihtoehtona.

Kaikkien steuten langattomien kytkinlaitteiden ja antureiden perustalla oleva teknologia mahdollistaa luonnostaan turvallisen langattoman sWave 2.4 Ghz-safe®-protokollan käytön alustana myös muille kytkinlaitteille ja ohjauslaitesarjoille. 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan