www.engineering-suomi.com
Steute

Tuotesarjat päivitetty uudella langattomalla hyväksynnällä

Langattomat asentokytkimet ja anturit räjähdysvaarallisiin ympäristöihin

Tuotesarjat päivitetty uudella langattomalla hyväksynnällä


"Wireless Ex" on steuten Extreme-liiketoimintayksikön kehittämä teknologia, joka yksinkertaistaa kytkinlaitteiden kokoonpanoa ja käyttöä räjähdysvaarallisissa ympäristöissä. Kytkinlaitteita ei enää kytketä Ex-yhteensopivilla kaapeleilla ohjauskaapeissa oleviin vastaanottimiin, vaan niissä käytetään juuri tällaisia sovelluksia varten kehitettyä vähävirtaista langatonta protokollaa. Tämä on tietenkin sertifioitu ATEX- ja IECEx-standardien mukaisesti.

Räjähdysvaarallisiin ympäristöihin laitoksia ja koneita rakentavat suunnittelijat voivat käyttää esimerkiksi sähkömekaanisia ja langattomia Ex RF 96 -asentokytkimiä. Näiden muotoilu on ohut ja nelikulmainen ja niitä voidaan käyttää koneen liikkuvien komponenttien tai työkappaleen kiinnittimien asennon seuraamiseen.

Asentoa voidaan haluttaessa seurata myös ilman kontaktia käyttämällä langattomia induktiivisia Ex RF IS -antureita, jotka ovat malliltaan sylinterimäisiä (M 12, M 18 ja M 30). Tässä tapauksessa langaton universaali Ex RF 96 ST Ex -lähetin hoitaa sekä langattoman siirron että toimii hajautettuna virtalähteenä antureille.

Nämä langattomat anturit takaavat luotettavan tiedonsiirron hankalissakin tilanteissa (esim. kohteessa käytetään muitakin langattomia järjestelmiä). Tämä on tavallista teollisuusympäristöissä.

steute on nyt päivittänyt nämä tuotesarjat ja niiden uusimmat versiot uudella ATEX-/IECEx-hyväksynnällä esiteltiin SPS 2019 -messuilla. Sekä sähkömekaaniset Ex-asentokytkimet että Ex-anturit on hyväksytty uusimpien ATEX-/IECEx-standardien mukaisesti käytettäväksi Ex-vyöhykkeillä 1 ja 21. Langattomat signaalit vaativat niin vähän energiaa, että räjähdysvaaraa ei ole. Tämä lisää joustavuutta räjähdysvaarattomien koneiden ja laitosten suunnitteluun ja rakentamiseen.

Kaksi päivitettyä kytkinlaitesarjaa sopivat hyvin asennettaviksi esimerkiksi Ex-vyöhykkeillä oleviin koneisiin ja laitoksiin, joissa on liikkuvia osia tai osia, joihin on vaikea päästä käsiksi. Koska Ex-yhteensopivia kaapeliyhteyksiä ei enää tarvita ja koska kytkinlaitteet muodostavat radioyhteyden Ex-vyöhykkeen ulkopuolelle, kytkinlaitteiden asennus ja Ex-hyväksyntien saaminen tulevat paljon yksinkertaisemmiksi.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan