www.engineering-suomi.com
Steute

Uusia tuotteita steuten Ex-valikoimaan

Lujatekoiset Ex-tilaluokkiin tarkoitetut hätäkytkimet vetolangalle ja vyön kohdistuskytkimet.

Uusia tuotteita steuten Ex-valikoimaan

Extreme-versiot steuten uusista ZS 92/ZS 92 SR -hätäkytkimistä vetolangalle ja vyön kohdistuskytkimistä on jo testattu käytännössä. steute esittelee nyt SPS 2019 -messuilla ensimmäistä kertaa Ex-versiot näistä kahdesta kytkinlaitteesta. Ne on molemmat kehitetty nimenomaisesti vaativiin ympäristöihin. Mallit sisältävät erittäin lujatekoisen valetusta alumiinista valmistetun kotelon, joka on päällystetty useilla pinnoitekerroksilla (passivointi, pohjapinnoite, jauhemaalaus), jolla on korkea suojausluokka (IP 65) ja jonka käyttövoima ja käyttöliike ovat huomattavasti pienemmät kytkinten edeltäjiin verrattuna. Tämän ansiosta hätäpysäytystoimintoa on helpompi käyttää ja tämän ansiosta myös kaikki relevantit kansainväliset standardit voidaan täyttää luotettavalla tavalla (esimerkiksi hätäpysäytyskytkimet, hätäkytkimet vetolangalle sekä jatkuvatoimisten kuljetinlaitteiden turvallisuus).


Uusia tuotteita steuten Ex-valikoimaan

Ex ZS 92 S -sarjan hätäkytkimet vetolangalle ovat saatavana ATEX/IECEx- hyväksynnöillä kaasutilaluokassa 1 ja pölytilaluokassa 21. Ex ZS 92 SR -sarjan vyön kohdistuskytkimet hyväksytään pölytilaluokkaan 21.

Molemmilla sarjoilla on hyvin pitkä käyttöikä vaativissakin ympäristöolosuhteissa ja ne ovat erittäin monikäyttöisiä. Ne tarjoavat esimerkiksi lukuisia erilaisia asennusvaihtoehtoja. Nämä uudet Ex-kytkimet ovat saatavana useina eri konfiguraatioina sekä käyttövivulle että vapautusvivulle. Tämä tarkoittaa, että ne voidaan asentaa enemmän tai vähemmän kaikkiin ajateltaviin käyttöasentoihin, mukaan lukien ensimmäistä kertaa koneen tai vyön taakse.

Aktivointikohdan yksinkertainen säätö 5 asteen askelin (5–35 astetta käytettäessä kahta kytkininserttiä) lisää edelleen Ex ZS 92 SR -laitteen monikäyttöisyyttä käytännön sovelluksissa. Asennusmitoitus on yhteensopiva paitsi laitetta edeltävän Ex ZS 90 -sarjan kanssa myös muiden vyökohdistimien ja vetolanka-hätäkytkimien kanssa. Tämän ansiosta uudet kytkimet on helppo asentaa olemassa oleviin kuljettimiin ja koneisiin.

Ex ZS 92 S -laitetta voidaan käyttää lämpötiloissa -10 – +55 °C. Langan maksimipituus on 2 x 100 m. Ex ZS 92 SR -vyökohdistinvivun asentoa voidaan säätää 12 asteen askelin yksittäisten vaatimusten mukaisesti.

Näillä kahdella sarjalla steute on jälleen kerran laajentanut räjähdysvaarallisiin tilaluokkiin tarkoitettujen lujatekoisten Extreme-kytkimiensä valikoimaa. Näiden laitteiden tyypillisiin sovelluksiin kuuluvat kansainvälinen kaivostoiminta samoin kuin kemikaalien ja rakennusmateriaalien tuotanto.

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan