www.engineering-suomi.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Esineiden Internetin käyttö täyttöasteen seuraamisessa ja siirrettävien säiliöiden sijainnin seuraamisessa

Wilsen.sonic.level-anturijärjestelmä tarjoaa ratkaisun, jonka avulla säiliöiden, tankkien ja siilojen täyttöastetta voidaan seurata ja ohjata etänä.

Esineiden Internetin käyttö täyttöasteen seuraamisessa ja siirrettävien säiliöiden sijainnin seuraamisessa

IoT-anturi WILSEN.sonic.level

Pepperl+Fuchs esittelee täyttömäärän mittaamisessa käytettävän IoT-anturin integroidulla ultraäänimittauksella. Tiedot mitataan ja tallennetaan säännöllisin välein ja ne ladataan internetiin yhdessä senhetkisen maantieteellisen sijainnin kanssa. Autonominen langaton anturi toimii paristoilla ja siksi sitä voidaan käyttää siirrettävissä säiliöissä.

Wilsen.sonic.level-anturissa Pepperl+Fuchs on kehittänyt anturikonseptin, joka sopii käytettäväksi useissa erilaisissa langattomissa verkoissa. Anturista on saatavana esimerkiksi tuoteversio, jossa käytetään GSM (2G) -rajapintaa julkisiin puhelinverkkoihin. Toisessa tuoteversiossa on LoRaWAN-rajapinta yksityisesti hallittavien matalatehoisten langattomien verkkojen käyttämiseksi. Kaikkia näitä radiorajapintoja käytetään anturitietojen lähettämiseksi internetiin. Valitusta langattomasta standardista riippuen sopiva etäkohde on käytettävissä internetissä vastaanottamaan anturin tietoja. LoRaWAN-laitteet voivat lähettää esimerkiksi telemetriatietoja verkkoon ja minkä tahansa LoRa-verkko-operaattorin sovelluspalvelimelle. Julkista, mobiilia ja langatonta GSM-standardia käytettäessä Wilsen.service-väliohjelma toimii suojattuna etäkohteena anturin telemetriatietojen vastaanottamiseksi ja välittämiseksi eteenpäin. Wilsen.service-järjestelmäkonsepti ei ainoastaan käsittele anturitietojen dekoodausta ja kohdennettua välittämistä eteenpäin, vaan se myös tarjoaa tavan hallita laitteita turvallisesti ja mukavasti. Tämä on erityisen hyödyllistä jos suurta määrää IoT-antureita käytetään myöhemmin käytännön operaatiossa ja jos langattomaan verkkoon kirjautumisen ja oikeiden käyttäjäoikeuksien myöntämisen on oltava mahdollisimman automaattista. Lisäksi Wilsen-laitehallinnassa IoT-antureiden automatisoitu sovellusparametrisointi ja ohjelmistopäivitysten strukturoitu levitys takaa, että myös hyvin suuret käytössä olevat IoT-anturimäärät pidetään ajan tasalla. WILSEN-käsite tarjoaa modulaarisen IoT-järjestelmän, johon voidaan lisätä yksittäisiä komponentteja, esimerkiksi anturimoduuleita, verkkosolmuja, väliohjelmia sekä tiedon käsittelykomponentteja.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan