www.engineering-suomi.com
NSK

Kierrätyslaitos säästää vuosittain yli 50 000 euroa käyttämällä NSK:n laakeripesiä

Kierrätyslaitos, jonka optisen lajittelukoneen kuljettimessa käytettävät laakerit vikaantuivat toistuvasti, nauttii nyt merkittävistä eduista vaihdettuaan NSK:n SNN-sarjan Plummer Block -laakeripesiin ja pallomaisiin NSKHPS-rullalaakereihin. Sen ansiosta, että vaihdettavien laakereiden kustannukset, rikkoutumiset ja huolto vähenivät, laitos säästää vuosittain 51 174 euroa.

Ongelma kierrätyslaitoksella kävi ilmeiseksi pian asennuksen jälkeen. Vain kolmessa kuukaudessa kirjattiin viisi laakereiden vikaantumista. Ongelma johti kalliisiin korjauksiin ja käyttökatkoihin, joten laitoksen johtotiimi halusi ratkaista ongelman ja kutsui NSK:n tekemään kattavan sovellusarvion.

Osana yrityksen AIP-lisäarvo-ohjelmaa NSK:n asiantuntijatiimi havaitsi nopeasti, että laakereiden ennenaikaisen vikaantumisen pääsyyt olivat tärinä ja voiteluongelmat. Erityisesti sovelluksen tärinä aiheutti lukitusruuvien löystymistä, minkä seurauksena akseli pyöri laakerin sisäpintaa vasten. Tiimi havaitsi myös, että käytössä olleessa laakeripesässä ei ollut poistumisväylää rasvalle. Tämä johti rasvan liialliseen kerääntymiseen ja lämpötilan nousemiseen.

Näiden havaintojen seurauksena NSK suositteli SNN Plummer Block -laakeripesien adapteriholkkeihin asennettujen pallomaisten NSKHPS (High Performance Standard) rullalaakereiden käyttämistä. Adapteriholkin lukitusmekanismi tarkoittaa, että laakeri ei voi löystyä akselilla vaikka siihen kohdistuisikin tärinää. Lisäksi NSK:n SNN Plummer Block -laakeripesät sisältävät jo vakiona rasvan poistoreiän, mikä ehkäisee rasvan liiallista kertymistä. Laakerien vikaantumisia ei ole havaittu sen jälkeen kun NSK:n ratkaisu otettiin käyttöön.

NSK tarjoaa modulaarisessa SNN-sarjassaan Plummer Block -laakeripesiä, jotka on tarkoitettu käytettäviksi epäsuotuisissa sovellusolosuhteissa, esimerkkinä kierrätyksessä, murskaimissa, teräksen valmistuksessa ja maataloudessa käytettävissä kuljettimissa. Tärkeää on myös se, että komponentit on helppo asentaa. Tässä auttavat sellaiset yksityiskohdat kuten pesien tukevat kulmat, jotka tarjoavat optimaalisen kiinnityksen asetintapeille sekä kohdistusta helpottava keskimerkintä. Se, että tarkkuusvalmistetut pesät ovat halkaistuja, tekee huollosta suoraviivaista ja laakereiden vaihdosta helppoa. Voiteluainetta voidaan lisätä kahden reiän kautta.

SNN-sarjan Plummer Block -laakeripesien muihin etuihin kuuluvat korkea jäykkyys (minimoi laakeripesän deformaatiota), hyvä lämmönsiirto sekä kaikkiin tilanteisiin sopivat kattavat tiivistysvaihtoehdot. Lisäksi samassa pesätyypissä voidaan käyttää sekä kaksirivisiä pallomaisia rullalaakereita että kaksirivisiä itsekohdistuvia kuulalaakereita. SNN-sarjan jalalliset yksiköt voidaan toimittaa akselihalkaisijoilla 20-140 mm.

Kierrätyslaitoksella käytetyt pallomaiset NSKHPS-rullalaakerit sopivat korkeisiin nopeuksiin ja korkeille kuormille. Tuotteet on saatavana teräksisellä tai messinkisellä laakeripitimellä ja niiden ominaisuuksiin kuuluvat optimaalinen kulumispinnan malli ja pintakäsittely samoin kuin lämpöstabiilisuus aina lämpötilaan 200 °C saakka. Tärkeää on myös NSKHPS-laakereiden tarjoama 25 % korkeampi dynaaminen kuormitusluokitus, jopa 20 % korkeampi rajanopeus sekä jopa kaksinkertainen käyttöikä.

NSKHPS-laakerit ovat SNN-sarjan Plummer Block -laakeripesien kanssa mahdollistaneet sen, että kierrätyslaitoksen kymmenen vuotuista rikkoutumista väheni nollaan.
 
1) Kierrätyslaitoksen optisen lajittelijan kuljetin kärsi vuosittain 10 vikaantuneista laakereista aiheutunutta rikkoutumista
 

Kierrätyslaitos säästää vuosittain yli 50 000 euroa käyttämällä NSK:n laakeripesiä

2) NSK:n SNN-sarjan Plummer Block -laakeripesä on tarkoitettu käytettäväksi haastavissa sovelluksissa
 

Kierrätyslaitos säästää vuosittain yli 50 000 euroa käyttämällä NSK:n laakeripesiä

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan