www.engineering-suomi.com
NSK

NSK:n kolmihuulitiivisteillä varustetut laakeriyksiköt säästävät eläinrehutehtaalla vuosittain 13 000 euroa

Syöttökuljettimen laakerit vikaantuivat säännöllisesti eläinrehun tuotantolaitoksella ja yrityksen huoltotiimi otti yhteyttä NSK:hon selvittääkseen, voidaanko ongelma ratkaista. NSK:n spesialisteista koostuvan asiantuntijaryhmän suorittamat tutkimukset eivät pelkästään paljastaneet vikaantumisongelmien taustalla olevaa syytä, mutta synnyttivät tehtaalle yli 13 000 euron kustannussäästöt. Nämä syntyivät suurelta osin koneen käyttökatkosten eliminoimisesta.

NSK:n kolmihuulitiivisteillä varustetut laakeriyksiköt säästävät eläinrehutehtaalla vuosittain 13 000 euroa

Image1.jpeg - Eläinrehun tuotantolaitos säästää yli 13 000 euroa otettuaan käyttöön NSK:n  kolmihuulitiivisteellä varustetut laakeriyksiköt. Kuva: iStock.com/Songsak Paname  

NSK:n tutkimukset osoittivat, että kuljetinlaakereiden vikaantumisien syynä oli kovien hiukkasten ja kosteuden pääseminen prosessimateriaaleista laakereiden sisään. Tämän seurauksena NSK suositteli, että englannissa toimiva eläinrehutehdas korvaisi tavalliset laakeriyksiköt NSK:n kolmihuulitiivisteillä varustetuilla yksiköillä. 

Asennuksen jälkeen laakeriyksiköitä on käytetty yksi vuosi ongelmitta. Tässä on huomattava ero aikaisempaan tilanteeseen, jolloin tavalliset laakerit oli vaihdettava keskimäärin neljän kuukauden välein. Nämä vikaantumiset johtivat merkittäviin käyttökatkoihin sekä kallisiin tuotannon menetyksiin. Nyt kun nämä kustannukset on eliminoitu, ja kun otetaan huomioon, että vuoden aikana tarvitaan vähemmän laakereita, tehtaan vuotuisiksi kustannussäästöiksi on laskettu 13 309 euroa. Lisäksi tuottavuus on parantunut huomattavasti sen seurauksena, että kuljettimen käyttöaste on parantunut. 

NSK:n tiivistetyissä yksiköissä käytetään kolminkertaista nitriilikumihuulta, joka on kiinnitetty puristetusta teräslevystä valmistettuun suojukseen. Tästä seuraava erinomainen tiivistysteho näkyy laakereiden pidempänä käyttöikänä. Laakeriyksiköiden voiteluvälit ovat lisäksi pidemmät, mikä puolestaan vähentää huomattavasti ylläpitokustannuksia ja parantaa koneiden ja laitteiden tuottavuutta. 

Kolmihuulitiivisteillä varustettujen yksiköiden käyttöönotto on yksinkertaista ja käytössä olevat laakeriyksiköt voidaan korvata niillä. Niitä on saatavana sekä lukitusruuvikiinnityksellä että epäkeskolukituksella. Laakerivalikoima sisältää lukuisia eri kokoja sekä metrisenä että tuumamitoituksella.

NSK:n kolmihuulitiivisteillä varustetut laakeriyksiköt säästävät eläinrehutehtaalla vuosittain 13 000 euroa
B102018-N-Image2.jpeg - NSK:n kolmihuulitiivisteellä varustettuja laakeriyksiköitä on saatavana sekä asetusruuveja että epäkeskistä lukkorengasinserttiä käyttävinä vaihtoehtoina.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan