www.engineering-suomi.com
Softing Industrial Automation GmbH

Prosessiteollisuuslaitoksien HART- ja Modbus-laitteiden päivittämisestä on tehty helppoa

Softing commKit tukee nyt FOUNDATION-kenttäväylän integraattori-toimintolohkoa ja standardikytkentäpisteitä sekä lukuisia muita uusia ominaisuuksia, joiden ansiosta HART- ja Modbus-laitteiden jälkiasennus prosessiteollisuuden asennuskohteisiin on yhä helpompaa.

Prosessiteollisuuslaitoksien HART- ja Modbus-laitteiden päivittämisestä on tehty helppoa
HART- ja Modbus-laitteiden jälkiasennus prosessiteollisuuden asennuskohteisiin on helppoa commKitin ansiosta (kuvan lähde: Softing Industrial)

Softing commKitissa yhdistyvät laitteisto, ohjelmisto ja asiakaskohtaiset konsultointipalvelut. Se on tarkoitettu prosessiteollisuuden laitevalmistajille, jotka haluavat päivittää olemassa olevat HART- tai Modbus-kenttälaitteensa nopeasti ja helposti FOUNDATION-kenttäväylään (FF) tai PROFIBUS PA -järjestelmään. commKit koostuu commModule MBP:stä (Manchester Bus Powered), liitäntälaitteistomoduulista FF H1- tai PROFIBUS PA-protokollaa varten, ohjelmistotyökalusta commScripter, jolla voidaan luoda laitekohtainen kartoitustoiminto, sekä tukipalvelusta, joka tukee asiakasta aina sertifiointiin saakka. Esisertifioitu laitteisto ja esiasennettu laiteohjelmisto korvaavat kompleksisen ja kalliin sulautetun ohjelmiston kehittämisen yksinkertaisen parametrikartoitustaulukon kirjoittamisella. Tämä säästää laajalta ohjelmointityöltä ja takaa nopean markkinoille tulon.

Uudessa FF:lle tarkoitetussa commKit V3.50 -versiossa commScripter-ohjelmisto tukee nyt integraattori-toimintolohkoa ja standardikytkentäpisteitä (SCP, Standard Connection Points). SCP-tuki on erityisen tärkeä, koska siitä tulee jatkossa pakollinen ominaisuus kaikille FieldComm Groupiin rekisteröitäville laitteille. Lisäksi FF-demolaite (CS START HART) on rekisteröity FieldComm Groupiin. Näin varmistetaan se, että kaikki toiminnot ja ominaisuudet, joita voidaan käyttää asiakaskohtaisessa integroinnissa, ovat myös täysin FF-standardin mukaisia. Myös FDI-peruspaketti on rekisteröity osana tätä prosessia.

PROFIBUS PA -versioon on lisätty kokonaismäärän toimintolohko (Totalizer Function Block). Nyt käytettävissä on kaikki PA-profiilissa määritetyt toimintolohkot. Muita uusia ominaisuuksia ovat parannettu ja yhtenäistetty diagnoosikartoitus FF- ja PROFIBUS PA -versioille sekä parannettu tuki kartoittamattomille lohkoparametreille.

commModule MBP -laitteistoon on lisätty NVRAM (Non-Volatile Random Access Memory) -tarkistus. Tarkistuksen tulokset ilmaistaan Softingin toimittamassa DIAG-TB (Diagnosis Transducer Block) -lohkossa. Kyseinen lohko tarjoaa kehittyneitä ominaisuuksia ongelma-analyysiä ja ennakoivaa kunnossapitoa varten.

Josef Luttenbacher, Softing Industrialin tuotepäällikkö sanoo: ”Teollisuus 4.0 ja siitä johdetut konseptit, kuten avoin NAMUR-arkkitehtuuri (NOA), keskittyvät kattavaan datamäärään, jota digitaaliset kenttälaitteet voivat toimittaa diagnostiikkaa ja kalustonhallintaa varten. Laitevalmistajat vaativatkin tämän seurauksena yhä useammin analogisen virtasilmukkaliitännän ja HART-modeemin korvaamista digitaalisella kenttäväyläliitännällä, esimerkkinä FOUNDATION-kenttäväylä ja PROFIBUS PA. Tämä edellyttää yleensä laajaa ja kallista ohjelmisto- ja laitteistokehitystyötä. Niille, joilla ei ole kapasiteettia laajamittaisiin investointeihin, commKit tarjoaa edullisen jälkiasennuksen ja takaa nopean markkinoille tulon."

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan