www.engineering-suomi.com
NSK

Kaikki NSK:n viisi eurooppalaista tuotantolaitosta käyttävät vihreää sähköä

NSK on allekirjoittanut kahden Englannin Newarkissa (teollisuuslaakerit ja lineaariohjaimet) ja Peterleessä (autoteollisuuden laakerit) sijaitsevan tuotantolaitoksensa sähköntoimittajan kanssa sopimuksen, jolla varmistetaan tuulivoimalla tuotetun "vihreän sähkön" saanti. Toisin sanoen palveluntarjoaja vahvistaa, että se tuottaa vihreää sähköä uusiutuvista lähteistä NSK:n Englannissa sijaitsevien tehtaiden kulutustarpeiden mukaisesti.

Näiden sopimusten myötä kaikki NSK:n viisi eurooppalaista tuotantolaitosta - mukaan lukien Munderkingen Saksassa sekä Kielce ja Wałbrzych Puolassa - sekä yhtiön Euroopan pääkonttori ja teknologiakeskus Ratingenissa, Saksassa - käyttävät nyt vihreää sähköä. Tämä myönteinen kehitys on yksi monista toimista, joilla NSK vähentää toiminnan ympäristövaikutuksia. Se on myös osa yhtiön eurooppalaista tavoitetta saavuttaa hiilineutraali tuotantolaitos (päästötaso 1 ja 2) vuoteen 2030 mennessä.

Vihreän energian käytöllä on huomattava vaikutus ilmastopäästöjen vähentämiseen. Kun Kielcen tehdas - NSK:n suurin toimipaikka Euroopassa - siirtyi vuonna 2019 käyttämään kokonaan uusiutuvista lähteistä tuotettua sähköä, päästöt vähenivät seuraavan vuoden aikana noin 65 000 hiilidioksiditonnia.

Eddie Ward, NSK Europen laatu- ja ympäristöjärjestelmäpäällikkö, EQA (European Quality Assurance), sanoo: "Vaikka Englannin kaksi tehdasta ovat sähkönkulutukseltaan Kielceä pienempiä, odotamme niiden vähentävän raportoituja hiilidioksidipäästöjä noin 10 000 tonnia vuodessa, mikä on edelleen huomattava vähennys. Se auttaa meitä myös saavuttamaan kestävyystavoitteemme ja torjumaan ilmaston lämpenemistä."

Ympäristöystävällisen energian hankkimisen lisäksi 23 NSK:n tuotantolaitosta ympäri maailmaa tuottavat aurinko- ja tuulienergiaa paikan päällä, mikä vähentää hiilidioksidipäästöjä noin 3 900 tonnia vuodessa. Tämä heijastaa yrityksen jatkuvaa pyrkimystä vähentää energiankulutusta tehtaissa ja toimistoissa.

NSK otti jo vuonna 2008 käyttöön kunkin uuden tuotteen ympäristövaikutuksia koskevan tunnusluvun, niin sanotun "Neco"-arvon.

Eddie Ward toteaakin: "Tämän arvo edustaa ekotehokkuusindikaattoreita ja auttaa arvioimaan tuotteidemme ympäristöystävällisyyttä kokonaisvaltaisesti ja kvantitatiivisesti. Tavoitteenamme on kehittää uusia tuotteita, joiden Neco-arvo on vähintään 1,2. Vuonna 2020 kuusi uutta ympäristöystävällistä tuotetta saavutti tämän tavoitteen. Tuotteissa oli laakereita, lineaariohjaimia, toimilaitteita ja rasvoja. Jatkamme tätä toimintaa kaikessa uudessa tuotekehityksessä."
 
Kaikki NSK:n viisi eurooppalaista tuotantolaitosta käyttävät vihreää sähköä - myös suurin tuotantolaitos Kielcessä Puolassa.


Kaikki NSK:n viisi eurooppalaista tuotantolaitosta käyttävät vihreää sähköä
 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan