www.engineering-suomi.com
NSK

NSK:n Newarkin toimipisteessä otetaan käyttöön sadeveden keräysjärjestelmä

Laakerien ja lineaariliikkeiden asiantuntijan NSK:n tuotantolaitoksessa Newarkissa Englannissa on otettu käyttöön sadeveden keräysjärjestelmä, joka vähentää vesijohtoveden kulutusta lähes 200 000 litralla vuodessa. Järjestelmä vähentää myös paikallista sadevesivalumaa ja auttaa välttämään tulvia alueella.

Maan päällä sijaitsevan Stormsaver StormStation -järjestelmän keskiosassa on suuri uunirakennus huomattavalla kattotilavuudella ja kahdella halkaisijaltaan suurella syöksyputkella. Kestävään kehitykseen erikoistunut NSK:n automaatiosuunnittelija Newarkissa määritteli syöksyputkiin elektroniset venttiilit, jotka ohjaavat sadeveden 10 000 litran säiliöön (joka on lähes laivakontin kokoinen).

Säiliö sijaitsee Newarkin toimipaikan keskellä puutarhassa, ja se on työntekijöiden nähtävillä merkkinä ympäristösaavutuksista. Integroidun suodatuksen lisäksi UV-valaistus poistaa bakteerit ja sieni-itiöt. Puhdas vesi paineistetaan kahdella pumpulla, ja se lähetetään kolmeen käymälärakennukseen työmaan jauhatusosastolla. Tämä on 40 prosenttia tuotantohenkilöstön käytettävissä olevista käymälätiloista, jotka palvelevat noin 140 työntekijää kolmivuorotyössä.

Huhtikuussa 2022 käyttöön otettu sadeveden keräysjärjestelmä säästää vuosittain lähes 200 000 litraa juomavettä.

Hankkeeseen kuuluu myös se, että alue toimii älykkäiden mittareiden testausalustana. Tämä pian asennettava mittausjärjestelmä mittaa tulevan ja lähtevän veden sekä sähkönkulutuksen. Laajempi käyttöpaikkamittaus otetaan käyttöön myöhemmin tänä vuonna.

Toinen tärkeä näkökohta laitoksessa on se, että se sijaitsee lähellä (alle 1 km) Trent-jokea. Kaikkiin alueen uusiin rakennuksiin, erityisesti tehdasrakennuksiin, vaaditaan vesihuoltoa paikallisen tulvapotentiaalin vuoksi. Jos NSK haluaisi rakentaa uuden rakennuksen Newarkin toimipaikalleen, sen suunnittelussa olisi otettava huomioon tulvan ehkäisy. Tämä tarkoittaa yleensä veden puskurointia, mikä juurikin on uuden sadevesisäiliön tehtävä. Tässä suhteessa lisäsäiliöiden asentaminen eri puolille aluetta auttaa vähentämään vesivalumaa paikallisesti, ja tämä hyödyttää kaikkia alueen asukkaita.

Hanke on menestynyt niin hyvin, että sitä voidaan käyttää mallina muille NSK:n tehtaille Euroopassa. Newark on jo jakanut tietoja järjestelmän komponenteista, investoinneista ja säästöistä. Yritys jakaa lisää tietoa älymittareiden käyttöönoton jälkeen.

Tulevaisuudessa toimipaikalla jatketaan ympäristöaloitteiden käyttöönottoa, esimerkkeinä matalahuuhteluvesikäymälät ja matalaenerginen lämmitys ja valaistus, ja yhtiö jatkaa maailmanlaajuista toimintaohjelmaansa kestävämmän yhteiskunnan tukemiseksi.

NSK Europen Newarkissa Englannissa sijaitsevaan Stormsaver StormStation -säiliöön voidaan varastoida jopa 10 000 litraa kerättyä sadevettä


NSK:n Newarkin toimipisteessä otetaan käyttöön sadeveden keräysjärjestelmä

 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan