www.engineering-suomi.com
NSK

NSK lisätty arvostettuun ”Ilmastonmuutosjohtajat”-listaan

Japanissa pääkonttoriaan pitävä NSK on ylpeä siitä, että se valittiin osana Financial Timesin ja Statistan yhdessä toteuttamaa Aasian ja Tyynenmeren alueen ilmastonmuutosjohtajat -tutkimusta 275 parhaan yrityksen joukkoon, jotka ovat pystyneet osoittamaan erinomaisia ympäristösaavutuksia ympäri maailmaa.

Päästäkseen mukaan tähän arvostettuun ranking-listaan yritysten oli osoitettava merkittäviä edistysaskeleita Scope 1- ja Scope 2 -kasvihuonekaasujen päästöintensiteetin vähentämisessä vuosina 2016–2021. Päästöintensiteetti tarkoittaa kasvihuonekaasupäästöjen määrää nettomyyntiä kohti. NSK sai tunnustusta siitä, että yritys on tarkastelujakson aikana vähentänyt päästöintensiteettiä erilaisien aloitteiden avulla.

Hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä saavutetun menestyksen ytimessä on ESG-hallinnan (ympäristö, yhteiskunta ja hallinto) edistäminen koko NSK-konsernissa. Yhtiön työskentely ympäristönsuojelun parissa muodostaa osan kattavia ympäristötoimenpiteitä, jotka kuuluvat NSK:n ”Luo ja käytä”-lähestymistapaan.

"Käyttö" tarkoittaa sitä, että asiakkaat ja loppukäyttäjät käyttävät NSK:n tuotteita, mikä vähentää kasvihuonekaasupäästöjä. Näinollen NSK:n tuotteiden, kuten laakereiden, kuularuuvien ja lineaarijohteiden, laatu ja tehokkuus vaikuttavat suoraan koneiden ja laitteiden energiahäviöiden vähentämiseen. "Käyttö" sisältää myös sellaisia asiakastukistrategioita kuten kunnonvalvonta ja kunnostus, jotka auttavat parantamaan tuotteiden luotettavuutta ja säästämään resursseja. Hyvä esimerkki on laakeripintojen uudelleenkäsittely, mikä mahdollistaa niiden uudelleenkäytön.

”Luominen” tarkoittaa NSK:n tuotteiden valmistusta hiilineutraaleissa tehtaissa. NSK nopeuttaa hiilidioksidipäästöjen vähentämistä kaikkialla maailmassa ottamalla käyttöön tehokkaita tuotantolaitteita lukuisissa eri toimipaikoissa. Merkittäviä aloitteita ovat myös mm. energiatehokkaiden ilmastointilaitteiden ja valaistuksen käyttö, aurinkopaneelien asentaminen ja siirtyminen uusiutuvista energialähteistä tuotettuun sähköön. Tämä lähestymistapa koskee myös yrityksen toimitusketjua. Esimerkiksi Euroopassa 30 prosenttia NSK:n laakerituotannosta käyttää vähän hiilidioksidipäästöjä synnyttävää "vihreää" terästä, joka on tuotettu hiilineutraaleissa tehtaissa, ja yli 95 prosenttia NSK:n tavarantoimittajista on allekirjoittanut NSK:n vihreän hankintastandardin. Lisäksi ”Luomiseen” kuuluu tuotekehitysstrategioita, joista esimerkkinä on NSK:n sitoutuminen kehittyneisiin tribologiateknologioihin, jotka tarjoavat merkittäviä energiansäästöjä.

Tulevaisuudessa NSK jatkaa kestävän yhteiskunnan edistämistä hyödyntämällä teknologisia valmiuksia, jotka auttavat suojelemaan globaalia ympäristöä. Tämä eetos auttaa yhtiötä saavuttamaan 50 prosentin vähennyksen Scope 1- ja Scope 2 -tasoissa vuoteen 2026 mennessä (verrattuna vuoden 2017 tasoihin) sekä Scope 1- ja Scope 2 -hiilineutraaliuden vuoteen 2035 mennessä.


NSK lisätty arvostettuun ”Ilmastonmuutosjohtajat”-listaan
 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan