www.engineering-suomi.com
NSK

NSK kehittää maailman ensimmäisen biomuovisen erotuskappaleen kuularuuveille

NSK S1 on ensimmäinen biomuovinen kuularuuvien erotuskappale, joka on tullut globaaleille markkinoille. Biomuovin käyttö 100-prosenttisesti uusiutuvista biologisista resursseista (pääasiassa kasveista) valmistetussa uudessa erotuskappaleessa vähentää hiilijalanjälkeä 90 prosenttia kappaleen elinkaaren aikana perinteisten materiaalien käyttöön verrattuna.


Kappale tarjoaa siten ympäristön kannalta kestävän valinnan kaikille eurooppalaisille valmistajille, jotka haluavat vähentää hiilidioksidipäästöjä ja täyttää jatkuvasti tiukentuvat määräykset.

Korostaakseen kasvavaa tarvetta kestäville ratkaisuille Euroopan komissio julkaisi maaliskuussa 2023 nettonollateollisuutta koskevan säädöksen. Laki on keskeinen osa eurooppalaista Green Deal -teollisuussuunnitelmaa, ja siinä ehdotetaan sääntelytoimenpiteitä, joilla vahvistetaan Euroopan nollapäästöisten tuotteiden valmistusekosysteemiä. Monet maat pyrkivät nyt tehostamaan hiilineutraaleja aloitteita, mikä tarkoittaa, että erilaisilta teollisuuskoneilta vaaditaan yhä enemmän vähähiilisiä ja ympäristöystävällisiä ominaisuuksia.

NSK on sitoutunut hiilineutraalin yhteiskunnan toteuttamiseen. Osana tätä eettistä ajattelutapaa yritys lisää biomuovien käyttöä, sillä ne vähentävät hiilidioksidipäästöjä tehokkaammin kuin perinteiset fossiilisiin polttoaineisiin perustuvat muovit. Kuularuuvit muodostavat tässä keskeisen painopistealueen, koska niitä käytetään paljon erilaisissa teollisuuskoneissa ja -järjestelmissä.

Kuularuuvit ovat erittäin tehokkaita siirtämään voimaa ja muuntamaan liikettä (pyörimisliikkeestä lineaariseksi), joten ne saattavat tarjota merkittäviä energiasäästöjä. Useat konetyypit, ruiskuvalukoneet ja servopuristimet mukaan lukien, ovat viime vuosina siirtyneet energiankulutuksen vähentämiseksi hydraulisista voimansiirtojärjestelmistä servomoottoreita ja kuularuuveja käyttäviin sähköisiin voimansiirtojärjestelmiin. Tällaisten teollisuustrendien myötä kuularuuvien kysyntä kasvaa jatkuvasti, erityisesti jos saatavana on ympäristön kannalta kestäviä ratkaisuja.

NSK:n kehittämä S1-biomuovinen erotuskappale kuularuuveille (halkaisija 50–200 mm) edistää osaltaan hiilineutraaliuden saavuttamista. NSK käytti materiaaliteknologian asiantuntemustaan, kun se valitsi ja validoi erotuskappaleen materiaaliksi DSM:n EcoPaXX®-biomuovin (kasviperäinen erittäin suorituskykyinen polyamidi). Sivuhuomautus: erotuskappaleet sijaitsevat kuulien välissä ja estävät niitä törmäämästä toisiinsa ja aiheuttamasta vahinkoa.

NSK käytti digitaaliseen kaksoseen perustuvaa teknologiaa kehitysprosessin optimoimiseksi ja nopeuttamiseksi. Tämä edistyksellinen prosessi mahdollisti sellaisen biomuovisen erotuskappaleen luomisen lyhyessä ajassa, jolla on sama suorituskyky kuin perinteisellä tuotteella. Tämä saavutettiin simuloimalla keskeisiä parametreja, kuten mittoja, muotoa, muodonmuutosta ja lujuutta. Lyhyesti sanottuna asiakkaat voivat nyt hyötyä huomattavasti alhaisemmista hiilidioksidipäästöistä ja nauttia samalla NSK:n kuularuuvien tarjoamasta erinomaisesta suorituskyvystä.

1) Biomuovin käyttö uudessa NSK S1 -erotuskappaleessa vähentää hiilijalanjälkeä 90 % kappaleen elinkaaren aikana


NSK kehittää maailman ensimmäisen biomuovisen erotuskappaleen kuularuuveille
- risiinikasveista valmistettu biomuovi


NSK kehittää maailman ensimmäisen biomuovisen erotuskappaleen kuularuuveille
- NSK S1 biomuovinen erotuskappale kuularuuveja varten


NSK kehittää maailman ensimmäisen biomuovisen erotuskappaleen kuularuuveille
- käytössä NSK:n maailmanluokan kuularuuveissa

2) NSK käytti kehitystyössä digitaaliseen kaksoseen perustuvaa tekniikkaa sen varmistamiseen, että biomuovinen tuote tarjoaa saman suorituskyvyn kuin perinteinen erotuskappale
 

NSK kehittää maailman ensimmäisen biomuovisen erotuskappaleen kuularuuveille
 

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan