www.engineering-suomi.com
NSK

Vaihto NSK:n laakereihin säästää malmilaitoksella noin 400 000 euroa

Kun malminvalmistuslaitos alkoi kohdata toistuvia laakerivikoja ilmankierrätyspuhaltimessa, se kääntyi neuvoja saadakseen NSK:n puoleen. Tilapäisenä vastakeinona laitoksella jäähdytettiin laakereiden kohonneita käyntilämpötiloja paineilmalla, joten oli selvää, että pitkäaikainen ratkaisu oli löydettävä pikaisesti.

Vaihto NSK:n laakereihin säästää malmilaitoksella noin 400 000 euroa
-Image1.jpeg - Ilmankierrätyspuhaltimen akseli ja laakeripukit malminkäsittelylaitoksella

NSK:n teknikoista koostuva asiantuntijatiimi suoritti sovellusarvion osana sen AIP (Added Value Programme) -lisäarvo-ohjelmaa. Kyseinen tehtävä sisälsi puhaltimen ja laakereiden lämpötilatutkimuksen, mikä paljasti, että laakerit oli asennettu väärin. Lisäksi kävi ilmi, että niitä voideltiin liikaa ja että tiivistejärjestely oli riittämätön.
 
Näiden ongelmien korjaamiseksi NSK suositteli vaihtoa sen huipputehokkaisiin pallomaisiin NSKHPS-rullalaakereihin, NSK:n SNN Plummer Block -laakeripesiin sekä NSK:n labyrinttitiivisteisiin. Nämä vaihdokset sekä suositukset, jotka koskivat oikeaa asennusta, optimaalista voiteluväliä ja -määriä, tulisivat korjaamaan laitoksen aikaisemmat ongelmat.
 
Teorian vahvistamiseksi aloitettiin vuoden pituinen testaus, jossa NSK valvoi asennusta ja suositusten toteuttamista. Testauksen tuloksena ei ollut ainoastakaan laakerivikaa koko 12-kuukautisen jakson aikana.
 
NSKHPS-laakerit on erityisesti tarkoitettu suurempaa kuormitusta ja korkeampia käyttölämpötiloja varten. Ne pysyvät stabiileina jopa 200 celsiusasteen lämpötilaan saakka. Näiden ominaisuuksien ansiosta käyttäjät voivat saavuttaa jopa kaksinkertaisen käyttöiän ja paremman luotettavuuden.
 
Asiakas pystyi nopeasti vahvistamaan nämä edut ja nauttimaan lisääntyneestä tuottavuudesta, vähentyneestä huoltotarpeesta sekä paineilman käytön lopettamisesta. Nämä johtivat kaikki merkittäviin kustannussäästöihin. Kun otetaan huomioon laakerivikoihin kulunut aika ja työkustannukset samoin kuin paineilmakustannukset, laitos säästää nyt 393 706 euroa vuodessa.


Vaihto NSK:n laakereihin säästää malmilaitoksella noin 400 000 euroa



–Image2.jpeg – NSKHPS-laakerit on erityisesti suunniteltu suureen kuormitukseen ja korkeisiin lämpötiloihin


 

Vaihto NSK:n laakereihin säästää malmilaitoksella noin 400 000 euroa



-Image3.jpeg - Pallomaiset NSKHPS-rullalaakerit toimitettiin malmilaitoksen sovellusta varten NSK:n SNN Plummer Block –laakeripesissä

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan