www.engineering-suomi.com
EPLAN

Uusimman EPLAN Platformin esittely

EPLAN Platformin versio 2.9 on saatavana tammikuun lopusta lähtien. QR-koodien luominen on nopeaa ja niihin voidaan tallentaa hyperlinkkejä, jotka voidaan avata kenttäolosuhteissa. Tasojen hallinta varmistaa, että kaikki muutokset tallennetaan automaattisesti. Tämä tekee yritysstandardien toteuttamisesta entistä helpompaa. Projektit valmistuu nopeammin massaeditoimalla projektin tietoja uusilla navigaattoreilla. Ja standardisoinnista puheen ollen, makrojen uudelleenkäyttö on entistä helpompaa.

Uusimman EPLAN Platformin esittely
QR Code_EN.jpg: EPLAN Platformin versiossa 2.9 voidaan luoda QR-koodeja, jotka sisältävät esimerkiksi linkin komponenttiin EPLAN Data Portaalissa.
 
QR-koodien luominen on helppoa EPLAN Platformin versiossa 2.9. Käyttäjät voivat tallentaa dokumentaatioon hyperlinkkejä, jotka voidaan myöhemmin skannata ja avata mobiililaitteen sovelluksella, esimerkiksi älypuhelimilla ja tableteilla. Työläs kirjoittaminen jää näin ollen historiaan. QR-koodi toimii myös tulostetussa dokumentaatiossa ja tekee sen käytöstä nopeampaa ja helpompaa. Myös symbolien vaihtamista placeholder-objekteissa on yksinkertaistettu. Ne voidaan korvata nyt valitsemalla sopivat arvot. Käyttäjät hyötyvät harvempien makrovarianttien tarjoamasta paremmasta läpinäkyvyydestä.

Tasojen hallinta 
Tasojen (Layer) hallinta on tehty aiempaa helpommaksi telakoitavien dialogien avulla: kaikki muutokset tallennetaan nyt automaattisesti. Lisätoiminnot, mukaan lukien hakukerrokset ja niiden ominaisuuksien muuttaminen, kruunaavat parannukset. Tästä lähtien on helppoa suorittaa hakuja kaikille projektin tai aliprojektin tietylle tasolle määritetyille objekteille. Suunnittelijat voivat tämän jälkeen käyttää löydetyn objektin Ominaisuudet-dialogia hakutuloslistassa ja vaihtaa juuri hakemansa tason määritystä. Tämän ansiosta projektiin DXF:n tai DWG:n kautta tuodut tasot voidaan löytää helposti. Myös niiden muokkaaminen on nopeaa ja niitä voidaan käyttää käyttäjän määrittäminä tasoina. Lisäksi käyttäjät voivat toteuttaa yrityksen standardit yksinkertaisilla muokkauksilla ja määrittelyillä samaan tapaan kuin navigaattoreissa.
 


Uusimman EPLAN Platformin esittely
Macro Navigator_EN.jpg: Makrot on nyt helppo lisätä toisiin projekteihin vetämällä & pudottamalla makronavigaattorista.
 
Tavoitteen saavuttaminen nopeasti: Navigaattorinäyttö
Makronavigaattorin listanäkymä muutettiin EPLAN Platformin aikaisemmassa versiossa taulukkonäkymäksi, mitä on varsin helppo muokata. Uusimmassa versiossa tätä toiminnallisuutta laajennettiin uusiin navigaattoreihin, esimerkkinä device navigaattori, PLC-navigaattori ja cables navigaattori. Tämä antaa versiolle 2.9 tehokkaita ja käytännöllisiä etuja, koska projektin tietoja voi nyt massaeditoida silmänräpäyksessä. Makroista puheen ollen, heti kun makroprojekti on valmis, standardisoituja makroja voidaan lisätä toisiin projekteihin vetämällä & pudottamalla makronavigaattorista. Tämä toimii luonnollisesti myös makro- ja kaavioprojekteissa, joissa käyttäjä on luonut window- ja symbol-makroja. Tämä voi johtaa merkittäviin aikasäästöihin, koska aikaisempaa makrojen hankalaa valitsemista hakemistoista ei enää tarvita. Tietojen uudelleenkäyttö on lisäetu, joka parantaa projektin laatua.
 
Älykkäästi konfiguroitu: Property arrangements
Uuden hallintadialogin ansiosta kaavioissa ja 3D-laiteiden sijoittelussa käytettävien käyttäjien luomien ominaisuus määrityksien (property arrangements) muokkaaminen on paljon helpompaa. Käyttäjät voivat valita nämä hallintadialogissa ja poistaa helposti sellaiset käyttäjien luomat ominaisuusmääritykset, joita ei käytetä. Kontekstivalikko auttaa käyttäjiä löytämään käyttämänsä ominaisuudet. Edut on helppo nähdä: kaikki projektin ominaisuusmääritykset voidaan nähdä yhdessä paikassa. Lisäksi useita ominaisuuksia voidaan muokata samanaikaisesti vietäessä ja tuotaessa erilaisten komponenttien ominaisuusmäärityksiä. Myös nimien kääntäminen on helppoa ja uusien hakumahdollisuuksien ansiosta muutoksien tekeminen yritysstandardien implementoimiseksi on entistä nopeampaa.
 
Käännökset: Paljon selkeämpää
Versiossa 2.9 useilla ominaisuuksilla voi olla monikieliset tiedot sekä syöttökentät niin projekteissa kuin osien hallinnassakin. Käyttäjät voivat tämän jälkeen kääntää ne manuaalisesti samaksi kieleksi tai suorittaa käännöksen automaattisesti. EPLAN Platformin versio 2.9 tarjoaa nyt lisäapua selkeyteen: kentät, jotka hyväksyvät monikielisen syötteen, on käyttöliittymässä nyt tavallisesti merkitty kentän edessä sijaitsevalla kuvakkeella. Miten tämä toimii? Kun suunnittelija syöttää tekstiä monikieliseen kenttään, sitä pidetään aluksi kieliriippumattomana. Jos se on käännettävä, se voidaan määrittää halutuksi lähdekieleksi.
 
Lisätietoja: www.eplan.de/platform29

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 15 000 seuraajaan