www.engineering-suomi.com
Feintool

Feintool ja SITEC vahvistavat yhteistyötä Euroopassa

Aasiassa menestyksekkäästi alkaneen yhteistyön jälkeen molemmat teknologiayritykset ovat allekirjoittaneet yhteisymmärryspöytäkirjan yhteistyön tiivistämisestä Euroopassa polttokennoissa ja elektrolyysereissä käytettävien metallisten bipolaarilevyjen tuotantoa varten.

Feintool ja SITEC vahvistavat yhteistyötä Euroopassa

Polttokenno- ja elektrolyysisovellusten markkinat kehittyvät Euroopassa hyvin dynaamisesti ja tarjoavat suuria mahdollisuuksia. Jotta polttokennon ytimen muodostavia metallisia bipolaarilevyjä voitaisiin valmistaa taloudellisesti teollisessa mittakaavassa, muokkaus- ja jatkojalostusprosessin on täytettävä mitä korkeimmat tiiviyttä, tarkkuutta ja toistettavuutta koskevat vaatimukset. Feintoolin kehittämän FEINforming-muotoiluprosessin ja SITECin tehokkaan laserhitsausprosessin FLEX Weldingin avulla yritykset haluavat laajentaa toimintaansa myös Eurooppaan. Erittäin tarkat yksittäiset levyt liitetään yhteen bipolaarilevyiksi käyttäen erityisiä valmistusjärjestelmiä sekä FEINforming-, FLEX-hitsaus- ja FLEX-tarkastusjärjestelmästä koostuvaa integroitua prosessia.

Kumppanuuden ansiosta molemmat yritykset pystyvät toimittamaan asiakkaille erittäin korkealaatuisia ja kilpailukykyisiä suuren volyymin bipolaarilevyjä. Yhteistyö ulottuu suunnittelusta markkinointiin ja myyntiin, hankintoihin, prototyyppien valmistukseen ja laadunhallintaan. Yhteistyön aikana molemmat yritykset myös kehittävät jatkuvasti valmistusprosesseja ja lisäävät täydentäviä prosesseja, kuten pinnoitus.

Feintool System Parts Europe Fineblanking & Forming -yksikön johtaja Winfried Blümel näkee yhteistyössä merkittäviä etuja: "Kaksi vahvaa kumppania yhdistää erikoisosaamisensa ja haluaa tuottaa suuria määriä metallisia bipolaarilevyjä Euroopassa. Jokaiseen polttokennolla toimivaan ajoneuvoon tarvitaan jopa 400 bipolaarista levyä tai 800 yksittäistä levyä. Suuri kysyntä tarjoaa suuria mahdollisuuksia, joiden kehityksessä haluamme olla mukana."

SITEC Industrietechnologie GmbH:n toimitusjohtaja Jörg Lässig lisää: "Tuomme tähän yhteistyöhön monivuotisen kokemuksemme suurten sarjojen tarkkuusosien valmistajana ja suorituskykyisten lasertyöstöjärjestelmien sekä automaatioratkaisujen maailmanlaajuisena järjestelmätoimittajana. Yhteisen asiantuntemuksemme ansiosta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme entistäkin kattavampaa tukea vetyprojektien toteuttamisessa."
 
FEINforming: Tarkkuuden mahdollistamia etuja
Feintoolin FEINforming-teknologia on avainasemassa puhuttaessa polttokennojen (sähköenergian tuottaminen vedystä) ja elektrolyyserien (vedyn tuottaminen sähköenergiasta) tulevaisuuden käyttömahdollisuuksista. Erittäin ohuen materiaalin tarkka käsittely laskee painoa ja tilavuutta ja mahdollistaa siten kompaktimmat polttokennopinot. Kennopinojen korkeampi tehotiheys avaa tien tehokkaille ja pienikokoisille voimansiirtojärjestelmille ajoneuvoissa sekä vedyntuotantojärjestelmille. Koska Feintoolilla on kokemusta tuotantolaitosten rakentamisesta erittäin kompleksille tuotteille sekä kyseisten tuotteiden erittäin nopeasta valmistuksesta, se pystyy tarjoamaan optimoidun prosessin bipolaaristen levyjen tuotantoon ja räätälöidyn kokonaisratkaisun yhdestä lähteestä: nimenomaisesti bipolaaristen levyjen tuotantoon tarkoitetut puristimet, FEM-optimoidun työkalusuunnittelun, kattavat suunnittelupalvelut sekä prototyyppi-, esisarja- ja sarjatuotannon.

FLEX Welding: Laserhitsaus, jonka tehokkuus, prosessin luotettavuus ja laatu ovat huippuluokkaa
Laserin tehokas käyttö teollisessa tuotannossa ja prosessiturvallisten ratkaisujen teknologinen kehittäminen ovat osa SITECin ydinosaamista. Laser toimii erittäin nopeasti sekä tuottaa erinomaisia hitsaussaumoja ja komponentteja, joissa ei käytännössä ole vääristymiä. SITEC integroi laserit, hitsausoptiikat ja älykkäät valvontajärjestelmät automaattisiin tuotantojärjestelmiin. Metallisten bipolaarilevyjen tuotannossa yritys luottaa erityisesti kehitettyyn FlexCell-tuotantojärjestelmään, jonka avulla tuotantoa voidaan optimoida tarpeiden mukaan.

  Kysy lisätietoja…

LinkedIn
Pinterest

Liity IMP:n yli 155 000 seuraajaan